У Польщі мобілізують жінок та чоловіків, а за неявку – 5 років в’язниці: що відомо про новий закон
Світ

У Польщі мобілізують жінок та чоловіків, а за неявку – 5 років в’язниці: що відомо про новий закон

17 січня, 11:24
0
1
Сподобалось?
1

У Польщі запровадили новий зразок призовного квитка на випадок війни чи мобілізації. Якщо чоловіки не з’являться до військкоматів чи військових частин у зазначений час, їх обіцяють позбавляти волі

Про це повідомляє Forsal.

Нововведення діють у країні з 13 січня 2024 року на підставі ухвали Міністра національної оборони від 7 грудня 2023 року.

У повістці з’явиться позначка «негайно», яка означає, що мобілізований повинен з’явитися до місця явки не пізніше 6 годин з моменту отримання. За неявку під час мобілізації чи війни передбачено також нове покарання — позбавлення волі на строк не менше ніж 5 років.

Але є виняток – поважні причини. Але про них потрібно повідомити відповідний адміністративний орган якнайшвидше після оголошення мобілізації чи війни. Повідомити про свої причини можна голові комуни, меру чи президенту міста. У такому разі людині можуть призначити нову дату явки до комісії.

У Польщі планують вручити повістки приблизно 230 тисячам громадян. Зроблено це буде у рамках проходження військової кваліфікації, яка запланована на лютий 2024 року. Примітно, що повістки вручатимуть не лише чоловікам, а й жінкам віком до 60 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися