Хочуть підвищити норми споживання газу для житла без лічильників
Актуально

Хочуть підвищити норми споживання газу для житла без лічильників

15 серпня 2018, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

В Україні запропонували підвищити норми споживання природного газу для домогосподарств, які не мають лічильника і розділити їх на групи – залежно від пори року.

Якщо є газова плита і централізоване гаряче водопостачання, оплата з людини зросте на 75,76% у весняно-літній період і на 166,67% у період опалювального сезону. За наявності газової плити і відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – на 53,70% і 153,70% відповідно. За наявності газової плити і водонагрівача – на 90,48% і 138,10%.
Для прикладу, сьогодні споживач, який сам прописаний у квартирі без лічильника і користується лише газовою плитою та центральним гарячим водопостачанням, платить за газ 22,9 грн. Якщо тарифи зростуть, то платіж становитиме 40,3 грн у весняно-літній період і 61,1 грн в осінньо-зимовий.
Тариф для домогосподарства з газовим водонагрівачем та газовою плитою за місяць з людини становить 73 грн. Після нововведень він зросте до 139 грн і 173,7 грн залежно від пори року

За даними операторів газорозподільних мереж, сьогодні норма газу вдвічі менша за фактичний обсяг споживання. Через це Нафтогаз і газзбути щорічно несуть збитки 2,681 млрд грн. За даними Міненерговугілля на 1 червня 2018-го, підвищення норм споживання торкнеться 3,3 млн домогосподарств. Крім того, у 1,8 млн домогосподарств термін експлуатації лічильників вийшов. Їх потрібно замінити.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися