Що потрібно знати про вибір ноутбука у 2023 році: переваги MacBook Air M1
Актуально

Що потрібно знати про вибір ноутбука у 2023 році: переваги MacBook Air M1

10 лютого 2023, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

Ноутбуки завдяки своєму зручному формату швидко завоювали мільйони прихильників в Україні. Майже у кожній сім’ї є ноутбук, адже коштує він, зазвичай, дешевше від персонального комп’ютера. Але користувач отримує широку функціонфальність та можливість виконувати будь-які задачі від перегляду фільмів до виконання дипломних проєктів у ВНЗ. Асортимент у відомих магазинах побутової техніки та електроніки сьогодні дійсно великий. Представлено моделі під будь-які статки та забаганки.

Найкращі ноутбуки у 2023 році – чому саме Macbook

Традиційно продукти Apple належать до вищого цінового сегмента. Достатньо порівняти ціни на смартфони, бездротові навушники або планшети. Але все не так просто. Якщо купуєте, приміром, смартфон, що коштує у декілька разів дешевше за iPhone 14, з часом стикнетесь з різноманітними проблемами: “сира” оболонка операційної системи, ненадійний захист від вірусів, корпус виконано з дешевих матеріалів, відсутній захист від пилу та вологи. Останні моделі iPhone, своєю чергою, зберігатимуть актуальність впродовж, принаймні, п’яти – восьми років.

Це ж саме стосується й ноутбуків з логотипом Apple. Так, Macbook Air M1 з’явився у продажу в кінці 2020 року. Але він й досі обіймає високі позиції у порівнянні з конкурентами. Якщо ж йдеться про вартість, можна порівняти ноутбуки різних виробників приблизно з однаковими характеристиками. Це будуть ультрабуки з екраном 13-14 дюймів, оперативною пам’яттю 8 Гб, високим рівнем автономності та мобільності. У такому разі приблизно на одній сходинці з Apple Macbook Air M1 будуть знаходитись такі моделі:

  • HP ProBook з процесором AMD Ryzen 5 5600U або Intel Core i5-1135G7;
  • HP Pavilion Aero Laptop з тими ж самими чипами;
  • Microsoft Surface Laptop Go на базі 4-ядерного Intel Core i5-1035G1;
  • Asus ZenBook S 13 з процесором AMD Ryzen 5 6600U тощо.

Як продемонстрували порівняльні тести, чип Apple M1 лишає позаду конкурентів Intel Core та AMD Ryzen 5 за ключовими параметрами: продуктивність у режимі одно- чи багатопотокової завантаженості, енергоефективність. А це означає, що ультрабук Apple, попри тонкий корпус та компактні розміри, здатен працювати зі складними програмами, багатьма відкритими сторінками в браузері. На ньому можна запускати різні ігри. При цьому батарея довше триматиме заряд протягом, принаймні 15-18 годин безперервного використання.

Нові можливості для користувача з операційною системою macOS

Якщо почитати уважно характеристики до ноутбуків інших виробників, у рядку “операційна система” зазначають, що пристрій йде без ОС, або просто з DOS. Це, відповідно, додаткові витрати на купівлю та встановлення ліцензійного Windows 10 чи 11. Можна, звісно, спробувати заощадити кошти й встановити Windows без ліцензії. Але це різноманітні проблеми. Наприклад, не зможете відкрити Google Chrome або Word після оновлення.


MacBook вже з коробки йде зі встановленою ОС macOS Big Sur, Monterey або Ventura. Ви без проблем оновлюєтесь до найновіших версій й отримуєте безплатно цілий пакет різноманітних програмних продуктів для офісу, редагування зображень або спілкування. Користуватися ОС від Apple для будь-якого пристрою дуже легко та зручно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися