Ноутбук Asus чи Apple Macbook: ключові відмінності та що краще купити
Актуально

Ноутбук Asus чи Apple Macbook: ключові відмінності та що краще купити

22 червня 2023, 12:59
2
4
Сподобалось?
4

Якщо запланували придбання нового ноутбука, обов’язково виникне дилема: вибрати Макбук від Apple або ноутбук на Windows від іншого виробника. Це не просте рішення, адже обидва типи пристроїв мають власні переваги та недоліки, а також власну аудиторію користувачів. Що ж треба врахувати, порівнюючи ноутбуки на базі різних ОС?

Операційна система

Одна з головних відмінностей між Макбуком і ноутбуком на Windows – операційна система. Макбук працює під управлінням macOS, що розроблена спеціально для продуктів Apple і сумісна тільки з ними. Ноутбуки на Windows працюють під управлінням Windows 10/11, яка є найпопулярнішою ОС у світі і підтримує мільйони програм та ігор.

Операційна система macOS має низку переваг:

  1. Зручний інтерфейс, який легко освоїти;
  2. Висока стабільність і безпека, які забезпечуються контролем Apple над програмним і апаратним забезпеченням;
  3. Інтеграція з екосистемою Apple, що дозволяє синхронізувати дані та функції між різними пристроями – iPhone, iPad, Apple Watch тощо;
  4. Безплатні оновлення ОС та програм з App Store. Операційна система вже встановлена на пристрій, вам не доведеться її купувати окремо;
  5. Низька ймовірність зараження вірусами та шкідливим ПЗ.

Якщо ж твердо вирішили купити ноутбук Асус тут, що працює на базі Windows, на вас очікують наступні переваги

  • величезний вибір програм та ігор для будь-яких потреб та смаків;
  • багатий асортимент ноутбуків Асус на Windows різних цінових категорій та характеристик;
  • широкі можливості кастомізації ОС за своїми потребами та бажаннями
  • сумісність з багатьма пристроями та аксесуарами, що працюють на різних ОС – Windows, Linux, iOS, macOS, Android;
  • повний доступ до системних файлів та налаштувань, тоді як на макбуках це не завжди дозволено розробником.

Важлива перевага полягає ще в тому, що в Україні майже весь бізнес працює на Windows. Відповідно, навряд чи виникнуть проблеми, якщо купили ноутбук Асус і бажаєте на ньому працювати в дистанційному режимі, завантажуючи файли, документи, таблиці та форми.

Дизайн та ергономіка

Макбуки славляться своїм дизайном. Власне, вони належать до категорії тонких та компактних ультрабуків. Металевий корпус виглядає дорого та солідно. Макбуки мають якісні дисплеї з високим роздільною здатністю та яскравістю, а також клавіатури з підсвічуванням та великими тачпадами, які підтримують багато жестів.

Ноутбуки на Windows можуть мати гарний дизайн та ергономіку, але це залежить від конкретної моделі та виробника. На ринку є багато ноутбуків Асус на Windows різного рівня якості та ціни. Деякі з них можуть конкурувати з Макбуками за зовнішнім виглядом та комфортом. Але є багато пристроїв бюджетного плану, що вироблені з дешевого пластику та мають короткий строк експлуатації.

Продуктивність та автономність

Макбуки вважаються продуктивними та енергоефективними пристроями. Вони можуть похизуватися потужними процесорами, великими обсягами оперативної пам'яті та накопичувачів SSD, які забезпечують швидку роботу ОС та програм. Час роботи від акумулятора сягає 18 годин.

Ноутбуки на Windows також можуть бути продуктивними та енергоефективними. Особливо якщо йдеться про лептопи Асус середньої та вищої цінових категорій. Деякі з них мають схожу або навіть більшу продуктивність за Макбуки. Але якщо купуєте ноутбук Асус в діапазоні до 20 тисяч гривень, він навряд чи може конкурувати з девайсами від Apple.

Ціна та сервіс

Людині, що є прихильником macOS та MacBook, за новий пристрій доведеться викласти суму від 39 тисяч гривень. Ноутбуки Асус на базі Windows коштують в Україні від 10 тисяч гривень.

Щодо сервісу – окреме питання. Якщо користувач, приміром, розбив екран Макбука, або батарея збільшилася в розмірах, замінити їх можна лише в авторизованих сервісних центрах. А це недешева послуга. Ноутбуки Асус ви можете занести до дилерської майстерні поки діє гарантія. Потім же ремонтувати їх можна й самостійно за наявності відповідного досвіду, знань та запасних компонентів.

Отже

Ноутбуки Асус можна купити за ціною від 12 тисяч гривень. Є у виробника й дорожчі моделі, що дадуть фору Apple Macbook за основними параметрами. А що саме купити – вирішує кінцевий споживач. Обидва виробники добре себе зарекомендували та пропонують якісну продукцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Василь Миколайович
    Василь Миколайович

    Мав досвід використання ноутбуків обохо брендів. Макбук добре купувати якщо дійсно треба працювати з вимогливими додатками, й важлива мобільність. Асус це ноутбук на Віндовс, добре підходить для ігор, офісних програм, перегляду відео. В цілому гарний вибір що той що інший ноутбук, якщо купувати з розумом і не заощаджувати кошти.

    16 серпня 2023, 14:03
    Відповісти
  • Ніколи не використовувала комп'ютер або ноутбук, може купити або все ж таки оновити на новенький айфон.. до речі я недавно дивилась як по 14 про - https://icoola.ua/apple-iphone-14-pro/, в айкулі найкрутіша ціна, купувала не раз, якість не підводить. Дивина то яка нашо мені той пк коли я все вивожу з телефончиком

    8 березня, 18:51
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися