Чи може автоматизоване тестування повністю замінити мануальне?
Актуально

Чи може автоматизоване тестування повністю замінити мануальне?

27 липня 2023, 21:23
0
0
Сподобалось?
0

Щоразу отримуючи питання про раціональність роботи тестувальника і подальший перехід в автоматизацію, кожен автоматизатор відповідає, що варто знати обидва напрямки цієї професії, проте не обов’язково починати кар’єру саме з тестування. А якщо розглядати перспективність кожної професії окремо, то краще аналізувати найближчі 5 і 10 років.

Дедалі більше надходить статей про можливе закінчення ери тестувальників та вихід з ринку праці. Але чи це саме так?

Будь-що автоматизується з розвитком технологій

Перспективність професії автоматизатора зростає з кожним днем, оскільки функціонал QA Automation скорочує значну частину роботи мануального тестувальника, тим самим скорочуючи витрату часу на кожен цикл тестування. Автоматизоване тестування також доречне при повторних циклах тестування, задля зменшення впливу людського фактору і підвищення точності тестів на пошук багів, та для зменшення вартості реалізованого продукту.

Проте автоматизувати абсолютно все не вдасться в найближчі 5 років. Особливо це стосується тестування Front End частини будь-якого ПЗ, яка відповідає за візульне сприйняття, зручність користування, поведінкові звички користувачів. Тому більшість функціоналу інтерфейсу, це стосується сайтів, мобільних додатків чи ігор, перевіряє мануальний тестувальник.

Що чекає на автоматизацію і тестування через десять років?

Аналіз попередніх років та ситуація, що склалась сьогодні надає можливість прогнозувати, що і так переповнений ринок тестувальників надалі скорочуватиметься, а роботодавці шукатимуть тільки досвідчених фахівців. Тож обирати професію QA, як нову для освоєння сьогодні, докорінно не вивчивши ринок праці, - марна трата часу. В автоматизації все навпаки - це відносно нова професія, де вже є великий дефіцит кадрів сьогодні, і в якої значний потенціал на найближчі роки.

Мало інформації про професію

Життєвий цикл професії знаходиться ще на початковому етапі, тож інтернет ще не переповнений заголовками про легкий вступ до IT через автоматизацію, як це було з тестуванням. Тільки досвідчені спеціалісти з тестування, які оволоділи професією автоматизації та підвищили свій кваліфікаційний рівень говорять про перспективність автоматизаторів. І школа IT Testing School зібрала тих самих досвідчених фахівців цієї справи та надала можливість вивчити професію з нуля для всіх бажаючих (більш делатьно: https://it-testing-school.com/qa-automation).

Швидкість розвитку автоматизації за останні 2 роки надає можливість стверджувати о більшій заміні ручного тестування автоматизованим в наступні  5 років, ніж сьогодні. І щоб не витрачати 1-2 роки на роботу тестувальником, перспективніше одразу вивчатись на автоматизатора і додатково отримувати знання з мануального тестування.

І якщо раніше були вагання стосовно тестування, то автоматизація - рішення для всього. Реєструйся: www.it-testing-school.com/qa-automation.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися