У Тернополі «накрили» вонвертаційний центр
Кримінал

У Тернополі «накрили» вонвертаційний центр

16 грудня 2014, 12:42
0
0
Сподобалось?
0

Працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області припинили діяльність «конвертаційного центру», який діяв на території області останні 3 роки. Державна служба фінмоніторингу вже підтвердила «відмивання» доходів учасниками групи на суму більше ніж 2 мільйони гривень.

До угруповання увійшло 5 місцевих мешканців. Спільники за допомогою спеціально створеного суб'єкту підприємницької діяльності проводили безтоварні операції, «конвертували» безготівкові кошти, а також легалізували кошти, отримані злочинним шляхом.

Розслідується ряд кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 190 (Шахрайство), ст. 205 (Фіктивне підприємництво) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

У ході документування злочинної діяльності, а саме проведення санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та за місцем проживання учасників групи, УБОЗівці вилучили «чорнову бухгалтерію», 12 печаток фіктивних суб'єктів господарської діяльності, грошові кошти: 131 тисячу гривень та 10 тисяч доларів США.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися