Коста-Рика дотягнула до пенальті, але у Нідерландів була таємна зброя
Спорт

Коста-Рика дотягнула до пенальті, але у Нідерландів була таємна зброя

6 липня 2014, 20:48
0
0
Сподобалось?
0

Останній чвертьфінальний поєдинок був найнапруженішим. Хоча у парі Нідерланди - Коста-Рика був явний фаворит, чекати розв'язки довелося майже три години. Європейці побили суперника зброєю, на яку він сам найбільше розраховував.

Нідерланди - Коста-Рика - 0:0 (4:3 - по пенальті)

Нідерланди: 1. Сіллессен (23. Крул, 120+1), 2. Влар, 3. де Врей, 4. Мартінс Інді (19. Хунтелар, 106), 5. Блінд, 9. ван Персі, 10. Снейдер, 11. Роббен, 15. Кейт, 20. Вейналдум, 21. Депай (17. Ленс, 76).

Коста-Рика: 1. Навас, 2. Акоста, 3. Дж. Гонсалес, 4. Уманья, 5. Борхес, 7. Боланьос, 9. Кемпбелл (21. Уренья, 66), 10. Руїс, 15. Діас, 16. Гамбоа (8. Майрі, 78), 17. Техеда (22. Куберо, 97).

Костариканці навряд чи могли порівнятися з європейцями в атакувальній потузі. Але й робити цього ніхто не збирався. Костариканці усією командою зачинилися на власній половині поля і усім виглядом від перших секунд демонстрували, що з усіх сил триматимуться за нічию. Розрахунок був простий, як двері, на воротах у представників КОНКАКАФ стояв Навас. Цей голкіпер не раз витягував свою команду, у тому числі став героєм в 1/8 фіналу, де костариканці вже спробували футбольної лотереї.

Усі два тайми основного часу голландці висіли на воротах суперника, але безрезультатно. Хоча в останні 15-20 хвилин тільки везіння рятувало костариканців від поразки. Снейдер зі штрафного влучив у стійку Наваса. Удар ван Персі на лінії воріт заблокував захисник Коста-Рики, від нього м'яч зрикошетив у поперечину.

У доданий час картина не змінилася. Тиск на ворота Наваса не ослаблявся. Моменти були у Роббена та Снейдера. Але тут ледь не сталася трагікомедія для Нідерландів. На 119-й хвилині Уренья мав єдиний за 120 хвилин ігрового часу момент від імені усієї Коста-Рики. Він вийшов на побачення з Сіллессеном. За цей подвиг Луї ван Гаал замінив голкіпера голландців! На поле вийшов інший воротар Том Крул, пролунав свисток арбітра, й костариканці не приховували задоволення. У них же був Навас! Але радіти було таки передчасно. Том Крул був таємною зброєю ван Гаала. Цілий тиждень його готували до серії 11-метрових, він вивчав манеру пробиття пенальті футболістами Коста-Рики. І не даремно. Тренерський штаб костариканців навіть гравців для пробиття пенальті розставив у тому ж порядку, що й під матчу з греками. В результаті Том Крул вгадав напрямок усіх п'яти ударів, два з них відбив, а голландські футболісти шансів Навасу не дали.

Турнір добігає кінця. 8-го липня відбудеться перший півфінал Німеччина-Бразилія, 9-го - Нідерланди-Аргентина. Обидва матчі розпочнуться о 23:00 за київським часом.

https://www.youtube.com/watch?v=nRPDF-5LOJ4


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися