Нідерланди позбавили Бразилію останнього шансу врятувати обличчя
Спорт

Нідерланди позбавили Бразилію останнього шансу врятувати обличчя

13 липня 2014, 05:27
0
2
Сподобалось?
2

Після історично максимального розгрому у півфіналі від Німеччини Бразилія отримала ще одного ляпаса у втішному фіналі. Господарі турніру зазнали розгрому від збірної Нідерландів.

Бразилія - Нідерланди - 0:3

Голи: 0:1 - ван Персі (3 - з пенальті), 0:2 - Блінд (16), 0:3 - Вейналдум (90+1).

Бразилія: 12. Жуліо Сезар, 4. Давид Луїс, 14. Максвелл, 23. Майкон, 3. Тьяго Сілва, 17. Луіс Густаво (5. Фернандіньйо 46), 8. Пауліньо (18. Ернанес 57), 11. Оскар Жуніор, 16. Рамірес (7. Халк 74), 19. Вілліан, 21. Жо.

Нідерланди: 1. Сіллессен (22. Ворм 90+3), 2. Влаар, 3. де Врей, 4. Мартінс Інді, 5. Блінд (7. Янмаат 79), 16. Класі (13. Велтман 89), 20. Вейналдум, 11. Роббен, 8. де Гузман, 9. ван Персі, 15. Кюйт.

У цьому матчі, як і у півфіналі з Німеччиною, для бразильців погані події почали розгортатися дуже швидко. Вже на третій хвилині головний герой поєдинку за бронзові медалі Мундіалю голландець Роббен виходив на побачення з Жуліо Сезаром, але його прорив з порушенням правил зупинив Тьяго Сілва. Це був фол останньої надії, за який бразильцю потрібно було давати червону картку, і трапився він за півметра до штрафного майданчика. Однак алжирський рефері Джамель Хаймуді розсудив по своєму. Сілва відбувся всього лиш попередженням, натомість порушення було перенесене у штрафний майданчик і, відповідно, призначене пенальті. Голландці цьому не опиралися, і ван Персі вивів помаранчевих вперед. Відзначимо, що це була не єдина помилка суддівської бригади. Якби алжирець був більш прискіпливим, збірна Бразилії до фінального свистка могла б прийти без 2-3 футболістів. Такої брудної гри від чарівників м'яча ще ніхто не бачив. Жертвами бразильської грубості уже у другому таймі стали Класі та Блінд. В обох випадках довелося проводити вимушені заміни, оскільки футболісти залишали поле на ношах. Дісталося й Кюйту - йому розбили голову ліктем. Але за всі ці «подвиги» бразильці отримали всього лиш три скромних «гірчичника», та й то один з них за симуляцію і випрошування пенальті.

Злилися бразильці від безсилля. Адже по грі нічого не змогли протиставити команді Луї ван Гаала. Уже на 16-й хвилині його хлопці були попереду з рахунком 2:0. Сценарій цього поєдинку почав нагадувати півфінал. Але трохи схаменулися бразильці, та й «летючі голландці» виявилися не такими кровожерливими як бундестім. Господарі турніру навіть змогли створити два непогані моменти, але на тому й усе. Нідерланди ж до останнього продовжували грати на контратаках. Наприкінці гри Роббена у штрафному майданчику зніс Фернандіньйо. Порушення правил було видно з Космосу, але арбітр його не побачив. До речі, Фернандіньйо на той момент уже мав попередження і теж заслуговував на червону картку. Але голландці таки досягли розгрому суперника. Після чудової контратаки Вейналдум розстріляв ворота бразильців. Справу було зроблено, і, коли добігали останні хвилини компенсованого часу, Луї ван Гаал символічно використав останню третю заміну. Замість основного голкіпера Сіллессена вийшов третій - Ворм. На той момент він був єдиним серед голландців, хто не брав участі у матчах Чемпіонату світу. З одного боку вийшов гарний жест від тренера, а з іншого це виглядало знущанням на Бразилією.

Після матчу голландці заслужено одягнули бронзові медалі чемпіонату, а Бразилія знову плакала...

https://www.youtube.com/watch?v=7m_d1gwcgb4


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися