Субсидії даватимуть алкоголікам і власникам хоромів
Україна

Субсидії даватимуть алкоголікам і власникам хоромів

23 листопада 2018, 12:29
0
0
Сподобалось?
0

Після підняття напередодні опалювального сезону ціни на газ уряд пом’якшив умови для отримання субсидій. Хоча раніше стверджували, що допомогу в оплаті комунальних послуг отримають лише ті, хто цього потребує.  

Зміни запроваджені «заднім» числом з 1 жовтня. Нові правила нарахування субсидій роз’яснив міністр соцполітики Андрій Рева. Для власників квартир понад 120 метрів квадратних і будинків понад 200 квадратів при оформленні субсидій буде врахована не загальна площа, а тільки та, що обігрівається, тобто набагато менша. Також державну допомогу тепер отримають наймані працівники, яким роботодавець затримує зарплату, через що люди не можуть оплатити рахунки. Родини, у яких є онкохворі, нарко- і алкозалежні, що перебувають на медобліку і не працюють, зможуть претендувати на субсидію, звернувшись із заявою до комісії з її призначення. Раніше на алкоголіка чи наркомана автоматично нараховували доходи у розмірі трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб (5523 грн/міс.), і отримати субсидію такій родині було складно. Також нині в дохід сім’ї не враховують аліменти і дотації за вирощування телят – 2500 грн/рік за голову.
Якщо отримувач субсидії спожив (за лічильниками) менше норми води, електрики, газу, то він тепер може оплатити тільки фактично використані обсяги послуг. Для пенсіонерів, які отримують пенсію по втраті годувальника, та інвалідів змінили соціальні норми. Вони можуть претендувати на надбавку до них на 30%. Наприклад, для родини з двох осіб це додаткова оплата за рахунок держави 18,75 метра квадратного житла, 1,44 кубометра холодної води, 0,96 куба гарячої води, 30-50 кВт-год. електроенергії на місяць.

Люди сприйняли ці зміни по-різному. В основному, з обуренням. «Та вони знову субсидії для багатих повернули! – голосно розмірковувала в тролейбусі одна пенсіонерка. – Якщо 200 квадратів опалюється, це ж людина живе в палаці! Нащо такому субсидія? Зумів побудувати – зможе й опалити. А ще говорять, що даватимуть її тільки бідним. Брехуни!»

«Сьогодні головне, щоб у сім’ї алкоголік чи наркоман був. Тоді точно дадуть субсидію», – підхопила інша поважна пані. «Та не всім дадуть, а тим, у кого справка від лікаря є». «Ото, напевно, вже доктори на алкашах зароблять! Цікаво, до них зараз черги стоять?» – почала сміятися пенсіонерка. А загалом люди хвилюються, що не зможуть цієї зими оплатити дорогу комуналку.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися