Церква взяла під опіку 13 дітей, чиї батьки померли з різницею у тиждень
Україна

Церква взяла під опіку 13 дітей, чиї батьки померли з різницею у тиждень

3 квітня 2021, 10:58
0
0
Сподобалось?
0

На Київщині 13 дітей залишилося сиротами, наразі єпархія Православної церкви України взяла їх під опіку.

Про це повідомляє Митрополит Епіфаній у Фейсбуку.

Сім’я Родікових переїхала на Київщину з окупованої Макіївки. Подружжя мало п’ятьох рідних дітей і вісьмох усиновлених. Півтора місяці тому Діану Родікову нагородили званням мати-героїня. Але, на жаль, хвороба забрала життя подружжя. Зараз допомагати родині взялася Київська єпархія Православної церкви України.

Епіфаній розповів, що добре знає цю родину, зокрема їхні труднощі з вимушеним переселенням через війну на Донбасі. Дім сім’ї у Макіївці згодом спалили бойовики.

«Ми турбувалися про цю сім’ю. Добре пам’ятаю, як гамірно, але дуже затишно й по-домашньому щоразу зустрічала ця родина, яка ніколи не ділила дітей на "власних" та "усиновлених", де всі діти росли в любові й злагоді», — розповів він, додавши, що два роки тому хрестив дев’ятьох дітей цієї родини.

За його словами, церква продовжує опікуватися цією родиною, подбає про неї матеріально. Київська єпархія ПЦУ вже створила цільовий «Благодійний фонд допомоги сім’ї Родікових».

«У наших силах стати для них опорою — допомогти здобути якісну освіту, посприяти розвитку талантів, гарантувати працевлаштування за фахом, стати особистим наставником. Кожен, хто хоче допомогти в самостійному життєвому старті цих дітей, може обрати свій шлях підтримки», — додав Епіфаній.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися