Військовий дрон, нібито запущений з Волині і збитий у Білорусії, виявився російським
Україна

Військовий дрон, нібито запущений з Волині і збитий у Білорусії, виявився російським

5 лютого 2022, 10:49
0
0
Сподобалось?
0

Білорусь заявила про нібито порушення свого кордону українським безпілотником, який нібито запустили з території Ковельського району Волині, після чого він був збитий над територією Брестської області.

Інцидент нібито стався ще 24 січня, проте офіційний Мінськ заявив про це аж 3 лютого. У МЗС Білорусі навіть викликали українського посла.

Українська сторона одразу заперечила наведені білорусами факти, заявивши про провокацію з боку сусідньої держави. Спростувати заяви мінська і незалежні розслідувачі з російського видання The Insider, якя проаналізували надані білорусами відео збитого безпілотника і дійшли висновку, що на кадрах російський безпілотний літальний апарат «Орлан 10». Ці БПЛА є на озброєні лише у збройних силах РФ, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану та М’янми. Білоруські ж військові наполягали, що збили український БПЛА Spectator M1. Однак у дрона, нібито збитого над територією Білорусі, немає характерних для «українця» вигнутих конструкцій на крилах. Також форма голови безпілотника подібна до «Орлана».

Spectator M1
Орлан 10

Відзначимо, що на полігоні Брестський, що приблизно за 40 кілометрів від Волині, як і на багатьох інших полігонах Білорусі, нині відбуваються військові навчання за участю російської армії. І цей напрямок вважають одним з ймовірних для нападу РФ на Україну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися