На Запорізькій АЕС є загроза вибуху
Україна

На Запорізькій АЕС є загроза вибуху

4 березня 2022, 03:20
0
0
Сподобалось?
0

У Міністерстві закордонних справ України попереджають, що вибух на Запорізькій АЕС, який може статися через пожежу від обстрілів російських військ, буде в 10 разів потужніший за аварію на Чорнобильській АЕС.
Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Російська армія обстрілює з усіх боків Запорізьку АЕС, найбільшу атомну електростанцію в Європі. Вогонь вже спалахнув. Якщо вона вибухне, то буде в 10 разів більше, ніж Чорнобиль!",- йдеться в його заяві.

Кулеба підкреслив, що росіяни повинні негайно припинити вогонь, допустити пожежників і встановити зону безпеки в районі АЕС.

"Станом на 02:26 у м. Енергодар на Запорізькій АЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює тільки 4 блок). Радіаційний та протипожежний стан на АЕС в межах норми. За територією АЕС в навчально-тренувальному корпусі виникло загорання. Поки йде бій підрозділи ДСНС не допустили до гасіння. Рятувальники перебувають у готовності", - повідомили в ДСНС.

Згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив, що таки на місце ніби пропустили пожежників.

У пресслужбі ЗАЕС повідомили, ніби російські окупанти потрапити і в перший блок атомної станції. Наскільки це відповідає дійсності, поки невідомо.

Варто зазначити, що АЕС має потужний захист від зовнішніх впливів, проте в разі загострення обстрілів можлива катастрофа.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися