Євген ІСАЄВ
Україна

Захисник на протезі воює за свою землю

16 квітня 2022, 14:26
0
1
Сподобалось?
1

Історія про те, як воїн Євген Ісаєв виносив маленьку дівчинку на руках з району бойових дій, яку він розповів на своїй сторінці у соціальній мережі, вразила чимало українців. Мала, плачучи під час пострілів, міцно тримала вояка за шию і повторювала: «Я люблю тебе, український солдате!»

Уродженець Запоріжжя, а нині вінничанин Євген Ісаєв пішов захищати Україну ще у 2014 році. Служив у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Його підрозділ звільнив не один населений пункт. Та 11 липня росіяни вперше «Градами» обстріляли зі своєї території наших десантників під Зеленопіллям. Тоді загинуло 30 воїнів. 20-річний молодший сержант Євген Ісаєв з позивним «Апостол» був тяжко поранений. Лікарі буквально зібрали його кінцівки по шматках, але стопу врятувати не вдалося. Хлопець став ходити на протезі. Попри це, він знову рвався на війну. Та йому не дозволили: комісували за станом здоров’я. Відмітка у військовому квитку Євгена не зупинила. Він боровся всіма способами – писав численні листи, звернення, дописи у соцмережах. І за два роки таки добився свого: його поновили на службі особистим наказом міністра оборони. З десантників перекваліфікувався у парамедики.

Євген двічі представляв Україну на «Іграх нескорених». Брав участь у велогонці по шосе та стрільбі з лука. Здобув срібло.

– Мене часто запитують, як не втрачати бадьорості духу після поранення, –  розповів якось Євген журналістам. – Головне, пам’ятати: окрім себе, у тебе нікого немає. Тож просто піднімай дупу і роби! Тоді й перешкод не буде!

У червні минулого року Євген Ісаєв був серед учасників змагань на звання найкращого фахівця з тактичної медицини серед парамедиків ЗСУ. 

Перед початком фіналу організатори попередили:

– Серед вас є учасник, який переніс ампутацію. Тож якщо він не зможе подолати якусь перешкоду, чи не будете ви проти, аби обійшов її?

Та жодні послаблення Євгену не знадобилися. Травма не завадила хлопцеві подолати навіть найскладніші етапи смуги перешкод! Ба більше, сержанту вдалось здобути «бронзу»!

Євген зізнається: було складно. Долав етапи через піт, біль, кров, розбиті руки та подряпини на ногах. Та результат того вартий, адже це насамперед перемога над собою!

І сьогодні Євген Ісаєв – серед тих, хто захищає Україну від ворога. Як і багато його побратимів по «Іграх нескорених». Один з них – Сергій Карайван, який поліг у бою. Він з Кривого Рогу, вибрався з пекельного Іловайського котла. Його рідним висловив співчуття засновник «Ігор нескорених» принц Гаррі.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися