Коломойському списали 4,3 мільярда боргу перед державою
Україна

Коломойському списали 4,3 мільярда боргу перед державою

15 липня 2022, 11:47
1
-1
Сподобалось?
-1

Госпсуд Дніпропетровської області затвердив ліквідаційний баланс та ліквідував юрособу ТОВ з іноземними інвестиціями «Новофарм» (справа №904/6810/20). Загальний обсяг вимог кредиторів до компанії, які визнав суд, становив 10,44 мільярда гривень. Під час ліквідаційної процедури була погашена заборгованість всього на 2,7 мільйона гривень.

Про це пише Finbalance.

Раніше в судових матеріалах наводилися дані ГПУ, що НБУ визнав ТОВ з іноземними інвестиціями «Новофарм» пов`язаною з Приватбанком особою.

Згідно з судовими матеріалами, 16.12.2016 (тобто за кілька днів до націоналізації) Приватбанк відкрив кредитну лінію для ТОВ з ІІ «Новофарм» з лімітом 3,2 мільярда гривень. Як забезпечення по відповідним кредитним зобов’язанням Pointex Sale LLP надало у тому числі євробонди Приватбанку номінальною вартістю 80 млн доларів, які були випущені банком через UK SPV Credit Finance plc (ці папери зрештою потрапили під bail-in/списання в ході націоналізації Приватбанку).

Журналіст Юрій Ніколов з цього приводу написав, що Коломойський «назаключав ще між своїм Приватбанком і фірмами-прокладками кредитних угод приблизно на 160 мільярдів гривень (якщо не більше). Прокладки забрали кредитні гроші на карман. Але коли держава забрала висосаний банк і захотіла повернути кредитні застави – їй поклали на обличчя великий обрізаний з усіх боків болт. У тому числі відмовилась повертати 4,3 мільярди фірма «Новафарм», яку в рамках кримінального провадження Генпрокуратура визнала повязаною з Приватом. І ось поки ми всі відволіклись на якусь війну, на якісь там смерті, на якесь там знищення держави Україна, опять же Спартц шо попало меле і мішає нам розвиватись – суд взяв і схлопнув цю фірму «Новафарм», списавши її борги перед вже державним Приватом».

За списаний перед державним банком борг у 4,3 мільярда гривень можна було придбати, для прикладу, понад двадцять «Байрактарів».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Сковорода
    Сковорода

    На вора каломойського відкриті справи в багатьох державах. Він боїться виїжджати за кордон. Найогидніше те, що безпечно він почувається лише вУкраїні - саме тій країні, яку він обікрав на 5 млрд. доларів.

    16 липня 2022, 22:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися