Рашисти готують судилище над «азовцями»
Україна

Рашисти готують судилище над «азовцями»

13 серпня 2022, 12:15
0
-3
Сподобалось?
-3

Українці ще не встигли оговтатися від звірячого вбивства полонених у колонії в Оленівці, як з росії знову прийшла шокуюча новина: верховний суд визнав полк «Азов» терористичною організацією.

«Азовці» разом з іншими захисниками «Азовсталі» у травні за наказом пішли у полон. ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста запевнили, що їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожуватиме, а відбудеться обмін. Дійсно, частину українських військових поміняли, у тому числі й «азовців» з важкими пораненнями. Наразі відомо, що більшість бійців «Азова» продовжують утримувати в Оленівці. Є інформація й про вивезених на територію росії, Ростов і Таганрог, а державне російське агентство ТАРС повідомляло, нібито одного з командирів «Азова» Святослава Паламаря доставили до СІЗО «Лефортове» у москві. Що їх всіх чекає тепер? Як припустив адвокат Микола Полозов, тепер полонені бійці «Азова» автоматично стають потенційними обвинуваченими або в організації діяльності терористичної організації, або участі у ній. Для цього жодних слідчих дій проводити не потрібно, достатньо отримати підтвердження того, що боєць з «Азова». І після цього за прискореною процедурою можна ухвалювати обвинувальний вирок за участь у діяльності терористичної організації. Термін ув’язнення передбачає від 10 до 20 років для рядових бійців. Командирам можуть дати довічне.

Те, що рашисти хочуть влаштувати над «азовцями» судилище, свідчать й кадри монтажу металевих кліток у філармонії Маріуполя.

Одночасно з’являється інформація від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Там кажуть, що ніяких гарантій безпеки українським воїнам, які вийшли з «Азовсталі», не давали. Мовляв, це усім пояснили. І тільки сторони конфлікту можуть гарантувати безпеку. Страшно навіть уявити, що росія і її приспішники з ордло можуть забезпечити «азовцям». Достатньо згадати спалений барак в Оленівці. 

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися