Керівництво «Антонова» не намагалося врятувати літак «Мрія»
Україна

Керівництво «Антонова» не намагалося врятувати літак «Мрія»

18 жовтня 2022, 16:53
0
0
Сподобалось?
0

Посадовці ДП «Антонов», незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів для того, щоб врятувати від російських військових літак АН-225 «Мрія».

Про це повідомляє УНН .

Служба безпеки України встановлює всі обставини знищення літака АН-225 «Мрія» і зокрема те, чому керівництво ДП «Антонов» не вжило всіх необхідних заходів для його збереження".

Як зазначили, співробітники СБУ та Офісу Генпрокурора провели низку обшуків.

Розслідування встановило, що посадові особи, незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів для збереження літака. Також окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони аеродрому. Все це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків.

Наразі вивчають додаткові деталі цієї справи та проводять необхідні експертизи, після яких будуть ухвалені подальші процесуальні рішення.

Водночас при встановленні осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявлено і факти інших злочинів. Так, колишнього гендиректора ДП викрито в організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку.

За даними слідства, у березні цього року чиновник подав до Держприкордонслужби перелік співробітників, які виїжджають за кордон для технічного обслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб. Серед них – його близький родич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися