У Білорусі вирахували місця запуску дронів-камікадзе по Україні
Україна

У Білорусі вирахували місця запуску дронів-камікадзе по Україні

25 жовтня 2022, 18:17
0
0
Сподобалось?
0

Єдине місце в Білорусі, де можуть приховано запустити дрони – це білоруська частина чорнобильської зони.

Про це пише аналітична група Білоруський Гаюн.
Такий висновок зробили, оскільки інформації від населення, яке допомагає руху спротиву збирати розвіддані, по запусках дронів-камікадзе не надходило.

У «Білоруському Гаюні» відзначили, що в пошуках локацій дуже допомогли очевидці, які фіксували напрямок польоту дронів уже на території України. Аналіз дозволив сильно звузити коло пошуку.

Це може бути лише білоруський сектор зони відчуження Чорнобильської АЕС (Поліський радіаційно-екологічний заповідник). Цього року більша частина цього заповідника фактично закрита територія. Там немає нікого, крім охорони, і є місця, де не діє навіть мобільний зв’язок, не кажучи вже про інтернет.
Завдяки супутниковим знімкам вдалося виділити кілька зон, де видно мінімальні зміни на місцях за останні кілька місяців.
Село Уласи – розформований населений пункт у Хойникському районі всього за 4,5 кілометра від кордону з Україною. На супутникових знімках видно, що за останні місяці там з’явилися протоптані доріжки, трохи розчищені дороги для проїзду і, ймовірно, вирубані кущі.
Це село знаходиться у самій глушині, і там просто немає нікого, хто б міг повідомити про можливий запуск . Відстань до найближчого населеного пункту, де живуть люди, села Двор-Савичі становить майже 20 кілометрів.
Село Кожушки – теж покинутий населений пункт у Хойникському районі. Поруч чітко помітні нові дороги, а значить там почала часто їздити техніка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися