Раша планувала захопити нас за десять днів
Україна

Раша планувала захопити нас за десять днів

17 грудня 2022, 14:44
0
0
Сподобалось?
0

Лондонський Королівський інститут об’єднаних служб (RUSI), що досліджує питання воєн та озброєння, виклав у публічний доступ масштабний аналіз першого півріччя російсько-української війни. З документа, що містить 69 сторінок, стає зрозуміло, якою є сучасна велика війна і чого можна чекати від російської армії.

Виявляється, фсб ще у липні 2021 року поставила завдання підготуватися до окупації України. Головний розрахунок рашистів був на блискавичність удару. Російська армія мала діяти максимально швидко, щоб не дати оговтатися Європі та США. У планах було знищення не лише політичного та військового керівництва України, а якнайшвидше захоплення енергогенеруючих станцій, летовищ, об’єктів водопостачання, Нацбанку і парламенту. У Верховній Раді проросійські депутати (насамперед, з медведчуківської ОПЗЖ) мали створити «Рух за мир» і спонукати приєднатись до нього інших політиків. Він заборонив би протести проти окупації. Якби деякі регіони з цим не погодились, їх би відімкнули від енерго- і водопостачання, а також від фінансової системи через механізми Нацбанку.

За даними української розвідки, москва також планувала використати білоруських десантників, щоб захопити Рівненську і Хмельницьку АЕС. Усе це вони мали зробити за десять днів і до серпня завершити повну окупацію України. В інструкції, виданій Першій гвардійській танковій бригаді, йшлося, що на десятий день солдати уже перейдуть до «ліквідації окремих підрозділів ЗСУ та решток осередків націоналістичного опору».

Ще до початку свого вторгнення рашисти розділили українців на чотири групи. До першої були зараховані ті, кого треба ліквідувати фізично – це майданівці та проукраїнські активісти. Російська фсб тренувалася їх захоплювати та вбивати. До другої групи входили ті, кого треба пригнічувати й утискати. Таких мали виявити, обходячи оселі. Для цих людей мали створити фільтраційні табори. Далі «особливо ненадійних» планували депортувати в росію. А в Україні їх би «перевиховували» завезені з раші «вчителі» та інші офіційні особи. Третя група складалася з нейтральних громадян, яких можна схилити до співпраці. І четверта – це потенційні колаборанти. Такий сценарій російські загарбники встигли реалізувати на тимчасово окупованих українських територіях, де у першу чергу зникали учасники АТО та українські активісти, а сотні тисяч українців пройшли через принизливу процедуру фільтрації у рашистських таборах. Багато хто був насильно вивезений до росії на «перевиховання».

На щастя, завдяки мужності та стійкості української армії, волонтерів, всього українського народу ці фашистські плани росії не вдалося реалізувати. Україна бореться за свою незалежність і виживання як нації не десять днів, а вже десять місяців. За безпрецедентної допомоги іноземних партнерів і всього цивілізованого світу ми успішно б’ємо загарбника на всіх фронтах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися