Українка Олександра та японка Міраі
Україна

10-річна японка приїхала в Україну, щоб підтримати дітей, які постраждали через війну

30 липня 2023, 16:17
0
0
Сподобалось?
0

Кадри про жахіття, які принесла в Україну війна, ширяться світом. Не лишень дорослі допомагають нам, а й маленькі діти з різних куточків. Нещодавно на Закарпаття приїхала 10-річна волонтерка з Японії Міраі Шіраіші. Завдяки інтернету вона подружилася з Олександрою Паскаль, яка втратила ногу під час обстрілів у Затоці на Одещині. Саме Олександра запросила японку в гості. Дівчатка зустрілися в Ужгороді.

Вражає, які ці діти сильні! Олександра, незважаючи на протез, виборює призові місця на змаганнях з гімнастики. А Міраі наважилася приїхати в країну, де щодня лунають сирени і в будь-яке місто може прилетіти ракета. Але вона не побоялася. Щоправда, разом із донькою приїхала й мама. Вона підтримує волонтерство дитини і теж хоче якнайшвидшого миру в Україні. Обидві дівчинки – українка та японка – беруть участь у проєкті «Дитячий погляд на недитячу війну». Вони хочуть підтримати українських дітей, які бачили жахіття війни, чули звуки вибухів, пережили фізичну травму або й невидиму – психологічну. Міраі розповіла, що вирішила допомагати українським дітям одразу, як тільки дізналася про жахливу війну. Під час однієї із зустрічей в японській благодійній організації вона почула історію Олександри та захотіла її підтримати.

– Я продавала свої малюнки на вулицях рідного міста Осаки й зібрала на протез для Саші 645 доларів, – розповідала на пресконференції на Закарпатті маленька волонтерка з Японії.

З Японії Міраі привезла паперових жураликів – символ миру, а в Україні їй подарували жовто-блакитні віночки, вишиванку, ляльку-мотанку, багато інших сувенірів. Дівчатка-волонтерки побували в інших містах України, аби своєю дружбою довести всім, що разом можна здолати будь-якого ворога.

Наталія ВЕЧОРОВА



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися