Що робити з опалим листям восени
Україна

Що робити з опалим листям восени

8 вересня 2023, 10:50
0
0
Сподобалось?
0

Паління листя не тільки забруднює навколишнє середовище та руйнує ґрунтовий покрив, а й навіть може перерости у пожежу. Тому не варто використовувати такий спосіб очищення свого подвір'я чи саду.

Опале листя – це природне добриво, що покращить стан ваших рослин та наповнить землю поживними речовинами.

Компост

Перегниле листя – це один з найкращих варіантів підживлення ґрунту. Але потрібно докласти зусиль, щоб перетворити його на справжнє добриво. Для цього вистеліть дно ящика товстими гілками та насипте на них землю. Далі подрібніть листя, помістить його у ящик та знову засипте ґрунтом. Час від часу поливайте водою, щоб листя швидше перегнило і утворився компост.

Утеплення квітів

Троянди, гортензії та хризантеми потребують додаткового утеплення перед початком заморозків. Опале листя найкраще підійде для цього. Покрийте ґрунт біля саджанців сухим листям. Це допоможе їм пережити холодну пору року, а пізніше стане гарним добривом.

Будиночки для їжаків

Їжакам теж потрібні будиночки, щоб пережити похолодання. Тому, прибираючи сад, залиште невелику частину листя під парканом або в інших непомітних місцях і тварини вам будуть вдячні за можливість перезимувати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися