Підприємці з Румунії  планують побудувати на  Волині новий індустріальний парк
Україна

Підприємці з Румунії планують побудувати на Волині новий індустріальний парк

19 жовтня 2023, 12:02
0
0
Сподобалось?
0

На Волині, під час зустрічі з делегацією бізнесменів із Румунії, заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Троханенко обговорював питання інвестицій у будівельний бізнес Волинської області.

Представник румунської компанії «Moveos SRL» Дітмар - Драгош Різея розповів, що ще у січні 2022 року приїздив в Україну, аби знайти місце для розширення бізнесу. Однак війна перекреслила усі плани. Але саме зараз настав той час, коли варто інвестувати в розвиток української економіки.

До слова, у власності «Moveos SRL» перебуває індустріальний парк та промислові заводи, що займаються виробництвом запчастин та електроніки для автомобілів. Парк співпрацює з німецькими партнерами, проте адмініструється саме румунськими представниками. Разом із тим, компанія реалізує систему обігріву для м. Брашов за допомогою локальної теплової електростанції та спеціальних генераторних установок.

В Україні планують побудувати схожий індустріальний парк: забезпечити відповідну інфраструктуру та зручну логістику, потрібні комунікації та очисні споруди. А вже тоді – запросять іноземні фірми для роботи в новоствореному парку. Орієнтовно на запуск такого об’єкту потрібно не менше двох років. І, як вважають румунські підприємці, саме зараз той час, коли варто починати.

Будівництво такого індустріального парку матиме безліч переваг, серед них: створення нових робочих місць та надходження до місцевих бюджетів у вигляді податків.

Олександр Троханенко, своєю чергою, охарактеризував загальну ситуацію в регіоні та зауважив, що попри війну економіка Волині розвивається. Ідею про створення індустріального парку на території області підтримав та пообіцяв всебічну підтримку.

«Приємно, що незважаючи на війну в країні, до нас йдуть інвестори. Це дуже потрібно в наш час!», – додав Олександр Троханенко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися