Різдвяний піст 2023: сильні молитви на кожний день
Україна

Різдвяний піст 2023: сильні молитви на кожний день

17 листопада 2023, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

Різдвяний піст розпочався 15 листопада та триватиме до 24 грудня. Це один з найдовших постів у році, коли християни готуються до святкування Різдва Христового.

Найголовнішою молитвою у цей період є "Отче наш", її можна читати в будь-який час доби.

"Отче наш

Отче наш, що єси на небесах,

нехай святиться ім’я Твоє,

нехай прийде Царство Твоє,

нехай буде воля Твоя,

як на небі, так і на землі.

Хліб наш насущний дай нам сьогодні,

і прости нам провини наші,

як і ми прощаємо винуватцям нашим.

І не введи нас у спокусу,

але визволи нас від лукавого.

Бо Твоє є Царство, і сила, і слава

навіки. Амінь.

Ранкові молитви

"Господи, ти, що з великої своєї милості й щедрот твоїх дав мені, рабові твоєму, минулий час ночі цієї перебути без напасті від усякого зла і супротивника. Ти сам, Владико, Сотворителю всього, наділи мене істинним твоїм світлом і просвіченим серцем творити волю твою, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь."

***

"Дякую тобі, Христе Боже, за те, що наситив нас земними твоїми благами. Не визволяй же нас і від Царства Божого, але як серед учнів явився Ти, Спаситель, прийди до нас і спаси нас".

***

"Даруй мені, Господи, захист від пересичення й обжерливості, дозволь мені взяти милостиві Твої дари, щоб, скуштувавши їх, я зміцнився духом і тілом і служив би на славу Твою".

Вечірні молитви

"Вічний і милостивий Боже, прости мені гріхи, створені мною справою, промовою або думкою. Дай, Господи, смирення моїй душі й визволи від усякої скверни. Пошли мені, Господи, вночі спокійний сон, щоб вранці я знову став пресвятому Твоєму Імені. Визволи мене, Господи, від суєти й злих помислів. Вся сила і Слава Тобі, нині й повсякчас, і на віки віків. Амінь".

***

"Господи Боже наш, в якого ми віруємо і чиє ім’я більше за всяке ймення призиваємо, подай нам, що відходимо до сну, полегшення для душі й тіла й охорони нас від усякого видіння і темної пристрасті. Припини пристрасне бажання, погаси полум’я тілесного збудження, дай нам смиренно пожити у слові й ділі, щоб, прийнявши доброчесне життя, не позбутися нам обіцяного Твого блага, бо Ти благословенний єси на віки. Амінь."


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися