«Ми оборонятимемо не лише Волинь»: волинські бійці з 100-ої бригади воюють на одному із найважчих напрямків
Україна

«Ми оборонятимемо не лише Волинь»: волинські бійці з 100-ої бригади воюють на одному із найважчих напрямків

18 грудня 2023, 11:13
0
0
Сподобалось?
0

У Серебрянському лісі окупанти регулярно намагаються продавити українську оборону, тому спостереження за противником - щохвилини.

Тут воює і Камінь-Каширський батальйон Волинської бригади тероборони.

Про це розповіли у репортажі Радіо Свобода/Донбас Реалії.

«Ми зараз на нулі, тут зовсім до позицій російської армії, постійно літають дрони і зараз працює міномет країни-агресора. Але ці позиції бійці ТРО тримають і за останні 8 місяців жодного разу не відійшли назад», - розповів військовий з тероборони Волині.

«Дуже близько розташовані одні від одного, коли працюємо вночі з тепловізорами, чітко видно і позиції і ворожих людей», - зазначає боєць.

«Всі хлопці зібрані, ми вже більше як півтора року разом. Артилерія працює, все працює, на це вже мало хто звертає увагу. Всі звикли. Кожен знає свою роботу. Один за одного йшли. Немає в нас жодного відмовника. Сусідні позиції знаємо і що фланги прикриті», - розповідає захисник.

Рік назад 100 бригада ТРО тільки мала виїжджати на передову. Щоденні стрільби, заняття з тактики, психологічна підготовка - все разом зіграло важливу роль, кажуть бійці.

«Можливо, так складається, що нас обʼєднує те, що ми всі з одного регіону, в більшості між собою знайомі. Є дуже велика підтримка один одного», - ділиться військовий.

«Від початку було таке поняття, що ТРО буде на одному місці обороняти свою область. Але всі розуміли, що рано чи пізно доведеться їхати на фронт на першу лінію. Всі готувалися морально, просто думали, що це буде раніше. Рік готувалися. Були більш морально стійкі і готові до виконання завдань. Якби в перші дні йшли, було б зовсім не так. Не було б згуртованого колективу. Людей по суті тоді не знав, бо всі прийшли з різних сфер, різні по віку і різні взагалі», - додає один з бійців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися