Сергій «Лебідь» з Волинської бригади тероборони воював у Чечні, а в АТО був морпіхом
Волинь

Сергій «Лебідь» з Волинської бригади тероборони воював у Чечні, а в АТО був морпіхом

23 січня, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Сергій Лебедєв на псевдо «Лебідь» – головний сержант роти вогневої підтримки Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони.

Чоловік народився 1975 року в киргизькому місті Бішкек, а за кілька років його сім’я переїхала до тодішньої РРФСР, – розповіли у пресслужбі Волинської тероборони.

Після досягнення 18-річного віку юнака мобілізували до російської армії, а невдовзі почалася перша російсько-чеченська війна:

«Мені довелося брати участь у тих подіях – служив у розвідроті 131 (Майкопської) окремої мотострілецької бригади. Хоча ми – хлопці-«строковики» – прекрасно розуміли, що нас змусили зі зброєю в руках прийти не на свою землю…»

Демобілізувавшись 1995 року Сергій відразу виїхав з рф – до волинського міста Ковель, де жили дідусь і бабуся.

«Найменші ілюзії щодо рф у мене остаточно зникли 2014 року, коли росіяни підло анексували український Крим і розпочали війну на Донбасі. Тож 2015 року я мобілізувався до ЗСУ – став до лав 36 бригади морської піхоти. Брав участь в АТО, – розповідає «Лебідь».

У перші ж дні широкомасштабного вторгнення Сергій приєднався до Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони.

За виявлену мужність при відбитті ворожих штурмів головний сержант Лебедєв (той випадок, коли військове звання і назва посади збігаються!) відзначений кількома бойовими нагородами. Зокрема, нещодавно Командувач ОСУВ «Хортиця», генерал-полковник Олександр Сирський вручив «Лебедю» нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

На пана Сергія з Перемогою чекає кохана дружина Вікторія та дві доньки – Іванна і Анастасія:

«Думки про рідних людей гріють на війні душу навіть у найскладніші моменти. А впевненості у майбутній Перемозі додає бойовий дух побратимів та порядність наших командирів», – каже боєць.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися