Волинська 100-та бригада відкриває освітньо-навчальний центр: надаватимуть курси з військової підготовки
Волинь

Волинська 100-та бригада відкриває освітньо-навчальний центр: надаватимуть курси з військової підготовки

20 лютого, 12:34
0
0
Сподобалось?
0

Днями представники 100-ї окремої бригади територіальної оборони у межах великої рекрутингової кампанії відкриють освітньо-навчальний центр, в якому надаватимуть курси з військової підготовки.

Як розповів начальник служби зв’язків з громадськістю 100-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Сергій Хомінський, ще коли 100-та бригада перебувала на Волині, було закуплено мультимедійний тир, на якому бійці проходили навчання – пише ВСН.

«Мультимедійний тир дає змогу навчатися. Тобто, ти береш в руки справжній Javelin, бачиш на екрані ціль, натискаєш на спусковий гачок і відбувається постріл, враження або не враження, потім аналізуєш і маєш можливість зробити ще один постріл», – розповів пресофіцер.

Командування бригади ухвалили рішення розгорнути тир на Волині, щоб люди, які поки що не служать, але виявляють певний інтерес до військової служби, могли пройти відповідний курс підготовки.

У мультимедійному тирі можна буде пройти курс стрілецької зброї, курс ПТРК та курс ПЗРК. Окрім цього буде курс тактичної медицини, курс мінно-вибухової справи і курс операторів безпілотної справи.

Сергій Хомінський зауважив, що людина, яка пройде навчання, не стане спеціалістом, але одержить розуміння того, що це таке. Можливо, познайомившись з однією з цих спеціальностей, людина прийме рішення мобілізуватися. Пресофіцер додав, що стартувала масштабна рекрутингова кампанія «Йди до своїх», суттєво збільшується особовий склад та переформатування, тому 100-та бригада кличе на службу.

«Кожен чоловік сам обирає стратегію своєї поведінки. Ми знаємо, що є курйозні випадки, коли хтось на рожевих надувних фламінго намагається форсувати Тису (ред. — річка в Європі) чи Буг (ред. — річка в Європі), хтось в інший спосіб намагається ухилятися від військової служби, або ж просто тихо чекає повістку з військомату.

Однак, коли чоловік її дочекається, то впринципі є шанс бути мобілізованим у авральному порядку. Тобто, сьогодні ти одержав повістку, пройшов комісію, а вже завтра тебе кудись відправляють», – розповів пресофіцер.

У 100-й бригаді зазначають, що людина може не чекати на повістку, а зателефонувати за номером і розповісти про себе, хто вона за цивільною спеціальністю, хто вона за військово-обліковою спеціальністю, якщо раніше служила. А також поцікавитися, чи є в цих підрозділах, які зараз створюються, місця, де можна використати свій цивільний досвід.

Начальник групи комунікацій штабу 100-ї бригади територіальної оборони Волині Костянтин Байчук розповів, що розпочали цю кампанію з гаслом «Йди до своїх», оскільки воїни 100-ї бригади пройшли бойовий шлях і понесли мінімальні втрати, порівнюючи з бойовим шляхом інших бригад. Вони не здали жодних позицій та не втратили основний особовий склад. Тому бригада закликає усіх військовозобовʼязаних виконати свій обовʼязок перед Вітчизною.

У 100-й окремій бригаді територіальної оборони потребують багато різних спеціалістів: айтівців, програмістів, медиків, електриків, водіїв, стрільців.

«Ми запрошуємо наших хлопців і дівчат йти до нашої бригади. В них є така можливість - знайти місце серед своїх. Виконуючи в цей дуже важливий час обовʼязок захищати Вітчизну, одночасно служити, без перебільшення, в одній з найкращий бригад», – додав Костянтин Байчук.

Це наша Волинська бригада – тож йди до своїх! Навчимо, підтримаємо – і вже разом впевнено крокуватимемо до Перемоги!

Докладніша інформація за телефоном: 0931933673


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися