Волинські розвідники: «Якщо не будемо воювати ми, на війну підуть наші діти»
Україна

Волинські розвідники: «Якщо не будемо воювати ми, на війну підуть наші діти»

24 січня, 10:28
0
0
Сподобалось?
0

Про специфіку роботи розвідників, небезпеку, що чатує бійців на фронті, необхідність перемогти ворога зараз та бажання жити у мирній, вільній та незалежній Україні  розповіли бійці 100 окремої бригада Сил територіальної оборони ЗСУ із позивними "Інженер", "Шафа" та "Петрик".

Розповідь бійців опублікували на сторінці Регіонального управління сил тероборони «Захід», - пише Суспільне.

Головний сержант «Інженер»

Боєць з Волині із позивним «Інженер» батько двох синів. Чоловік каже: пішов у військо заради них. З його слів, розвідники цілодобово працюють з інформацією, щоб наперед знати усі можливі дії і тактику армії РФ і мати можливість зупинити їх.

«Роботи багато. Якщо дивишся у фільмах про розвідку, то це захоплююче, але те, що відбувається насправді — зовсім інші речі. Це не фільм, на війні є лише один дубль і якщо не виконаєш завдання, то це матиме катастрофічні наслідки», - говорить «Інженер».

Командир відділення БпЛА «Шафа»

Волинянин пішов на війну добровольцем. «Шафа» каже: в цивільному житті був менеджером зі збуту харчових продуктів, але на війні захопився аеророзвідкою. Додає: після перемоги хоче лишитися у ЗСУ.

«Спочатку я був простим солдатом, але зараз виконую обов'язки командира відділення. Я десь, певно, всередині відчував, що аеророзвідка — це моє», — додає військовий.

Головний сержант взводу розвідки «Петрик»

На Волині «Петрик» має власну будівельну фірму, але у перші дні повномасштабного вторгнення пішов у військкомат. Спершу чоловіку відмовили через відсутність військового досвіду.

«Завдяки наполегливості, я таки потрапив у військо. Служу заради доньки, яка чекає мене з війни. Зараз бачу себе лише у розвідці. Майбутнє за аеророзвідкою, бо це найдієвіший метод збору інформації», — вважає волинянин.

Що відомо про участь ТРО Волині в боях на сході

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади ТРО Волині передислокували для виконання бойових завдань на сході. Українсько-білоруський кордон нині під охороною інших бригад.

Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

З весни військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

У вересні 2023-го тероборонівці з допомогою дрона знищили бліндаж російських військових. У знищеному бліндажі був особовий склад однієї з бригад РФ. У жовтні 2023-го тероборонівці знищили танк військ рф.

<


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися