Чому круглу піцу кладуть в квадратну коробку і ріжуть на вісім трикутників
Україна

Чому круглу піцу кладуть в квадратну коробку і ріжуть на вісім трикутників

19 лютого, 14:02
0
0
Сподобалось?
0

Піца — одна з найпопулярніших страв практично в усьому світі. Вона зазвичай має круглу форму. І користувачі в Мережі зацікавилися, чому її тоді кладуть в квадратну коробку?

Чому піца має круглу форму

Коли ви готуєте піцу вдома, то можете надати їй будь-яку форму, а ось якщо замовляєте в кафе, вам принесуть круглу. Чому так?

Італійці вважали, що приготування їжі повинно бути легким і не займати багато часу. Тому тісто вони спочатку швиденько розминають в руках, не розкочують, а розтягують. Тому надання круглої форми займає менше часу.

Крім цього, дехто вважає, що порізати круглу піцу на рівні шматки набагато простіше, ніж квадратне тісто.

Чому коробки для піци квадратні

В Мережі можна знайти багато різних теорій на цю тему. Однак, відповідь насправді досить проста. В цьому разі найбільше значення має економічність.

Квадратну коробку дешевше виготовити, аніж круглу, адже для неї потрібен один шматок картону, а ось овальну чи круглу форму зробити важче.

Ще один не менш важливий фактор — квадратні коробки легше транспортувати, тому що вони займають менше місця в розкладеному вигляді. А пізніше їх швидше і простіше складати.

Чому піцу нарізають трикутниками

Відповідь на це запитання найпростіша. Саме так найшвидше і найлегше порізати круглу піцу на рівні шматки. В деяких американських містах, наприклад, у Чикаго, продаються і квадратні піци. Вони готуються на прямокутному тісті без країв і скоринки. Але такий варіант поширений для вечірок, адже шматок квадратної форми легше тримати в руках чи покласти на тарілку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися