Чи змінять тарифи у лютому 2024: вартість газу, світла та води
Україна

Чи змінять тарифи у лютому 2024: вартість газу, світла та води

31 січня, 10:45
0
0
Сподобалось?
0

У лютому 2024 відбудеться чимало змін, але одне із найважливіших питань, що турбує населення на сьогодні – тарифи. Ще раніше в Уряді повідомили, що жодні ціни на комунальні послуги, як-от вода, світло та газ, змінювати до кінця опалювального сезону не будуть. Чи справді це так, читайте далі.

Тарифи на газ для населення

Нагадуємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль ще раніше наголосив, що в Україні блакитне паливо будуть постачати за фіксованою ціною до 15 квітня 2024 року. Таким чином, тариф на газ до кінця цього опалювального сезону не планують підвищувати.

Зверніть увагу! Споживачі, що користуються послугами "Нафтогазу", платять за кубометр газу 7,96 гривні.

Вартість води у лютому

У коментарі 24 Каналу експертка з ЖКП Христина Ненно наголосила, що тариф на воду для українців повинен зрости.

Нагадуємо, що влітку за рішенням НКРЕКП послуги на водопостачання та водовідведення мали зрости на 32% для водоканалів багатьох обласних центрів і великих міст. Але це було розкритиковано вищим керівництвом країни.

Водночас Христина Ненно пояснює, що здорожчання повинно відбутися хоча б на 30 – 50%.

Чисто теоретично, якщо підвищуватимуть тариф на воду, то здорожчання буде від 30% до 50%. Це якщо ми говоримо про всю територію України.

Чи дорожчатиме світло

Тарифи на електроенергію залишаться без змін, як і тарифи на газ. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що цієї зими Уряд продовжуємо підтримувати українські родини та зберігаємо пільговий тариф на електроенергію для населення – 2,64 гривні за кіловат-годину.

Загалом цієї зими Уряд не планує зміни жодних тарифів для населення.

Шмигаль додав, що на сьогодні у жодному регіоні України відключень немає і не планується. Все через те, що після масштабних атак з боку ворона енергосистему були проведені ремонти. Це додало енергетиці 2,2 гігавата потужності.

Втім на думку експерта Богдана Серебреннікова, якою він поділився з 24 Каналом, послаблення гривні та інфляційні процеси можуть тиснути на ціну електрики. Він додає, що наступне підвищення тариф на світло може відбутися вже цьогоріч, а саме навесні або влітку.

Втім, скоріш за все чергове підвищення тарифу для населення станеться вже після завершення опалювального періоду, навесні або влітку, і знову носитиме частковий характер.

Зауважте! Ринкова вартість світла для населення становить у декілька разів більше, ніж реальна ціна. Лише декілька місяців тому цей показник становив 8 гривень за кіловат-годину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися