Працівники СБУ затримали ще двох причетних до кривавого обстрілу Маріуполя
Регіони

Працівники СБУ затримали ще двох причетних до кривавого обстрілу Маріуполя

2 лютого 2015, 16:17
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України продовжує спеціальну операцію з викриття усіх членів терористичної групи, яка безпосередньо здійснила обстріл Маріуполя 24 січня, внаслідок чого загинуло 30 і поранено понад 100 мирних мешканців міста. 28 та 29 січня контррозвідка СБУ затримала двох громадян України, 1962 та 1965 років народження, причетних до цього злочину проти людяності.

Встановлено, що один з них, на прізвисько «Кора», був спільником коригувальника вогню «Гаішника» – Кірсанова, затриманого СБУ через кілька годин після обстрілу житлових будинків Маріуполя. За завданням ватажка однієї з банд «армії новоросії», відомого у кримінальних колах рецидивіста на прізвисько «Терорист», бойовик «Кора» переправляв зброю до Маріуполя.

Під час затримання співробітники СБУ вилучили у «Кори» цілий арсенал: 3 ручні гранатомети РГП-26 та РПГ-18, реактивний протитанковий гранатомет РПГ-7 із зарядами, гранати, автомат Калашникова та велику кількість набоїв.

Зі слів другого затриманого, він був завербований ватажком бойовиків на прізвисько «Сергій» понад місяць тому і отримав завдання збирати розвіддані про пересування та дислокацію українських сил, розташування блокпостів, шукати вразливі місця для ударів артилерії, передавати їхні точні координати. Крім того, він мав здобувати інформацію стосовно місцевих мешканців, які підтримують державну владу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися