Лідера харківського «Оплоту» Євгена Жиліна оголосили у розшук за фінансування тероризму
Регіони

Лідера харківського «Оплоту» Євгена Жиліна оголосили у розшук за фінансування тероризму

30 березня 2015, 17:16
0
0
Сподобалось?
0

На Харківщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківської області ліквідували канал фінансування терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», організований лідером «Оплоту» Євгеном Жиліним. Фінансування здійснювалося через дві харківські комерційні структури, що входять до підконтрольного Жиліну конвертаційного центру. Гроші, призначені для фінансування терористів, перераховувалися на адресу юридичних та фізичних осіб, які знаходяться на території Російської Федерації, а готівка нелегально перевозилася через державний кордон України до РФ. У подальшому гроші потрапляли до Ростовської області, а звідти через контрольовану терористами ділянку українсько-російського кордону  – ватажкам «ДНР» та «ЛНР».

Спільників Жиліна було затримано під час спроби перевезення грошей через державний кордон України до РФ. Вказані кошти кількома днями раніше були незаконно переведені у готівку за допомогою зазначених комерційних структур. 

За вказаним фактом слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Усім членам групи повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.

У зв’язку з переховуванням Євгена Жиліна від органів слідства на території Російської Федерації сьогодні його оголосили у розшук з метою доставлення до суду для обрання запобіжного заходу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися