«Податківці, прокурори, депутати, бізнесмени та священник»:  список запрошених на скандальне весілля у Львові
Львівщина

«Податківці, прокурори, депутати, бізнесмени та священник»: список запрошених на скандальне весілля у Львові

24 жовтня 2023, 10:01
0
0
Сподобалось?
0

Більше двох тижнів темою номер один у Львові, та й загалом в Україні, є помпезне весілля експрокурора Ростислава Ільницького та колишньої працівниці Львівського територіального управління ДБР Роксолани Москви.

Громадськість обурив не лише масштаб свята, яке собі дозволили молодята під час війни, а й те, що такі витрати дозволили собі колишні працівники правоохоронних органів – про це пише LVIV.MEDIA.

Впродовж двох тижнів весілля Ільницького та Москви прокоментували чи не усі. Публікація спричинила загальноукраїнський резонанс, через свій виступ на святі виправдовувалася співачка Ольга Полякова, тамада Григорій Решетник пояснював, що заробляє офіційно і допомагає захисникам, а ДБР відхрестилося від Москви та заявило, що не несе відповідальності за вчинки своїх колишніх працівників.

Отже, у списку запрошених на весілля були такі імена:

Отець Ігор Демків. Імовірно, йдеться про священника у храмі свв. Ольги та Єлизавети Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Михайло Ділай. Таке ж ім’я має адвокат, а в минулому — заступник начальника управління ДАІ у Волинській області, у 2014 тимчасово виконувач обов’язків начальника автоінспекції Львова. У 2020 висував свою кандидатуру на голову Сокальської ОТГ. Син Михайла Ділая — Тарас Ділай, колишній працівник ДАІ Волинської області, був звільнений Аваковим разом з іще 12 працівниками інспекції, які у 2014 році не виконали наказу і відмовилися їхати на Схід.

Остап Доскіч, імовірно депутат Львівської міської ради від “Європейської Солідарності”, фінансовий директор ПП “Львівметалпласт”. До слова, Остап Доскіч сидів за одним столиком із Романом Побурком. Чоловік з таким іменем у 2020 році балотувався у депутати Львівської міської ради від партії “Варта”. Доскіч і Побурко є співвласниками ТзОВ «ДП ІНВЕСТ ПРОЕКТ», яке займається інжинірингом, геологією та геодезією.

Також у списку гостей ймовірно був батько Романа Побурка — Андрій Побурко. Він співзасновник БФ “Український Медично-Гуманітарний Фонд”, а також згідно з даними YouControl є власником 20% ПП “Компанія Планета Кіно”.

Іванна Дяківнич. Таке ж ім’я має керівниця служби у справах дітей Львівської районної державної адміністрації.

Павло Живко з дружиною Христиною. Павло Живко не просто родич Олени Живко — львівської активістки, голови ГО “Об’єднання добровольців”, яка прославилася гучними скандалами, фігурувала у кримінальних провадженнях щодо масштабних візових афер, а також намагалася підробити диплом про вищу освіту, а й сам фігурант кримінальних проваджень. Поліція навіть оголошувала його в розшук через викрадення людини.

Олег Заліско. Імовірно, йдеться про колишнього заступника Генерального прокурора України, начальника Головного слідчого управління, члена колегії Генеральної прокуратури України. Олег Заліско із дружиною сиділи за столиком №6 разом з Ігорем Кондро. Таке ж ім’я має екскерівник Головного управління ДФС Львівської області.

Галина Калінчук. Припускаємо, що це може бути начальниця управління соціального захисту у Новороздільській територіальній громаді.

Павло Книш. Чоловік з таким іменем був кандидатом у депутати Львівської міської ради від партії “Варта”, перед тим був помічником нардепа 9-го скликання від “Слуги народу” Дмитра Припутня, а також довіреною особою тоді ще кандидата в президенти України Зеленського по округу 116 у Львові. А ще раніше, у 2010-2015 роках, був помічником депутата Львівської міської ради 6-го скликання від “Нашої України” Сергія Бащука.

Мирон Кіндій. Таке ж ім’я у відомого бізнесмена, співвласника приватної будівельної компанії “Сімейний Маєток”. Це підприємство своєю чергою є засновником відомої будівельної фірми “Т.В.Д.”.

Нагадаємо, раніше оприлюднили  імена деяких запрошених гостей, зокрема, львівських депутатів Олексія Різника та Юрія Ломаги, екскерівника львівського управління з організованою злочинністю Василя Телиці, а також Святослава Мазурика, київського прокурора-хабарника.

А також у списку гостей був Сергій Мальков, імовірно, одіозний колишній податківець, матір якого є основною фігуранткою у справі про крадіжку львівського комунального майна, відомої як “Афера століття”.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися