Настоятель храму ПЦУ із Волині розповів, чи можна одружуватися у високосний рік
Волинь

Настоятель храму ПЦУ із Волині розповів, чи можна одружуватися у високосний рік

11 березня, 16:00
0
0
Сподобалось?
0

2024-й – рік високосний. Такий випадає раз на чотири роки. Нерідко до високосного року прив’язують багато заборон. Одна з найпоширеніших стосується укладання шлюбу. Старожили кажуть, що подружжя, яке побралося у високосний рік, матиме коротке та нещасливе життя.

Настоятель храму ПЦУ в селі Княгининок Луцького району Волині Михайло Бучак спростовує цей міф.

– Одруження у високосний рік ніяк не впливає на наше життя, – прокоментував отець Михайло. – До того ж, це є марновірство. Бог каже: «По вірі вашій дасться вам». Якщо ми віримо, що існує проблематика високосного року, то цей рік буде проблематичним – по вірі вашій. У цьому випадку поняття високосного року суто поняття літочислення та календаря – і не більше. Я вірю, що кожен рік, який є у нашому житті, – благословенний Богом. Для мене високосний рік такий самий, як і всі інші. Можна одружуватися, вінчатися, будувати щасливі сім’ї. А щодо днів, коли вінчання не відправляються, то вже я можу сказати, що такі дні справді є, але будь-якого року, а не лише високосного, і з іншої причини – постових обмежень.

Тому вінчання не відправляються у вівторок, четвер, суботу, напередодні великих і храмових свят, протягом Великого, Петрового, Успенського й Різдвяного постів, упродовж святок (25 грудня – 7 січня), з неділі м’ясопусної до сиропусної включно, протягом пасхального тижня, напередодні й у дні Усікновення глави Йоана Хрестителя (28, 29 серпня) та Воздвиження хреста Господнього (13, 14 вересня).

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися