У Луцьку двоє семикласників навчилися переробляти електронні сигарети на павербанки для ЗСУ
Волинь

У Луцьку двоє семикласників навчилися переробляти електронні сигарети на павербанки для ЗСУ

29 січня, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку семикласник Даніель Сомов разом з однокласником Андрієм Фолішевичем почали переробляти використані електронні сигарети на зарядні пристрої, які хочуть передати військовим.

Автор ідеї – 13-річний Даніель розповів Суспільному: разом з батьками та керівником гуртка радіоелектроніки вже зібрали понад 150 використаних гаджетів.

Ідею переробляти пристрої для куріння у павербанки підгледіли в інтернеті і почали експериментувати. Зараз хлопці тестують саморобні прилади і займаються очисткою акумуляторів, а коли створять декілька десятків, хочуть передати волонтерам, щоб завезли на фронт.

"Я взнав, що на фронтах немає світла, немає чим підзарядити телефон, то треба допомагати хоч чимось", — каже 12-річний Андрій.

Школярі планують оголосити збір на корпуси старих повербанків, бо поки що доводиться їх купувати. Тому справу підтримують батьки Тетяна і Микола Сомові.

"Старший син попробував раз зробити павербанка, вийшло, але це треба труд, сидіти, спаювати, відрізати, з’єднувати ці проводки. Але думаю, нашим воїнам там на передовій, хто може, тим і помагають. Тому, сподівають, і нам допоможуть з цими запчастинами", — говорить мама Даніеля.

Батьки кажуть: у сім’ї ніхто не палить, тому використані електронні прилади для куріння збирають у різних місцях. А паяти хлопці вчаться з татом та на гуртку радіоелектронного конструювання.

"Такий повербанк може без проблем зарядити двічі гаджет. У ньому вмонтований Micro-USB-порт і заряджається стандартно, як повербанк і відповідно можна заряджати будь-який телефон чи інший пристрій", — каже Микола Соловенюк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися