Молодий борщ єднає Україну
Рівненщина

Молодий борщ єднає Україну

9 липня 2023, 11:17
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно у Млинові на Рівненщині відбувся незвичайний фестиваль «Молодий борщ». Щоб відволіктися від війни зібралися команди із семи регіонів України. Пригощали людей традиційною українською стравою, а вилучені кошти спрямувати на створення навчального інклюзивного центру в Рівному.

Як розповіла одна з організаторів фестивалю Ольга Горкавчук, його мета допомогти внутрішньо переміщеним людям швидше влитися у нове середовище, адже тут за основу бралося родинне, дружнє спілкування та рецепти борщу мам та бабусь. Гість з Києва, популярний ведучий Костянтин Грубич, був вражений різноманітністю борщів. Бо ж готували їх люди з різних регіонів, які нині знайшли прихисток на Рівненщині. Свої страви представляли жінки з Харкова, Маріуполя, Херсонщини, Луганщини, Запорізької, Житомирської, Хмельницької, Тернопільської областей. Ще й громади з Рівненщини активно підключилися. Найбільш неочікуваним був борщ з в’яленою копченою таранькою. Смакував усім борщ з чорносливом і копченою качкою. Потім всі учасники спільно варили один мегаборщ. За основу взяли 13 регіональних рецептів борщу, кожен з яких відображав родзинку регіону. Так на Рівненщині приготували 1208 літрів головної національної страви українців та встановили новий національний рекорд – «Найбільший об’єм молодого борщу, приготовленого за різними рецептами на одній локації».

Переміг на фестивалі борщ із Житомира. Від його продажу отримали понад 15 тисяч гривень.

«Ми кажемо, що у нас є «Євробачення», а тут відбулося «Борщебачення», – говорить волонтерка з Житомира Галина Чибуровська. – Тому що принцип такий, хто виграє – той наступного року прийматиме цей фестиваль. У 2024-му він відбуватиметься в кінці червня, долучитися зможуть всі громади зі своїм рецептом борщу. А ми будемо приймати цей фестиваль і дуже хочемо зробити його міжнародним».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися