81-літня бабуся виготовляє амуніцію для військових
Вінничина

81-літня бабуся виготовляє амуніцію для військових

22 травня 2022, 10:08
0
0
Сподобалось?
0

Ганна Пєстова усе життя пропрацювала вчителькою трудового навчання. Жила у Вінниці, а коли вийшла на пенсію, переїхала у село Лука-Мелешківська. Садила невеличкий клаптик городу, квіти доглядала, а коли почалася війна – взялася волонтерити. З болем у серці пенсіонерка розповідає, що це друга війна у її житті. І щоб наблизити перемогу, взялася шити для українських вояків бронежилети та наколінники, адже в молодості вчилася на закрійницю, тож набуті знання дуже згодилися на пенсії.

– Волонтери забезпечують матеріалом, і люди багато тканини, речей приносять, – розповідає бабця. – Можу прокинутися в шість ранку, випити кави – і до роботи. Готові вироби доставляють на передову.

Нещодавно пенсіонерка отримала інше завдання – пошити компактні матраци. Обдумала, як зробити, щоб легкі були та зручні. Кілька ночей не спала, але задоволена своєю розробкою. Бо матраци вийшли легенькі, не більше десяти кілограмів. Їх просто можна скрутити, щоб транспортувати чи перенести під рукою.

– Робота відволікає від сумних думок про війну, – каже пенсіонерка. – Тож поки маю сили, допомагатиму хлопцям. А наша перемога не за горами!

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися