На Волині відкрили пам’ятну дошку 18-річному бійцю «Азова»
Волинь

На Волині відкрили пам’ятну дошку 18-річному бійцю «Азова»

29 січня 2015, 00:03
0
0
Сподобалось?
0

У селищі Маневичі на Волині на приміщенні школи №1 встановили меморіальну дошку на честь бійця батальйону «Азов» Андрія Снітка з позивним Хома. Саме тут хлопець навчався. Дошку відкрили у день, коли Андрієві мало виповнитися 19...

Хлопець був повним сиротою і виховувався у прийомній родині. Героїчно загинув під час зачистки сумнозвісного міста Іловайськ Донецької області. Щоправда тоді ще не було мови про котел. Андрій Снітко під час вуличних боїв накрив собою гранату, врятувавши життя двом своїм товаришам.

У день відкриття меморіальної дошко вшанувати пам’ять Героя прийшло багато його друзів, родичів, побратимів, зазначають у прес-службі полку «Азов». Серед людей, що мали слово були і представники влади, які, зокрема, повідомили про ініціативу перейменувати вулицю біля навчального закладу та школу в якій навчався Андрій.

Було сказано багато шанобливих та зворушливих слів, та найкращі слова сказав сам Хома!
Класний керівник Андрія, зберегла його шкільний зошит та зачитала вслух уривок з твору, написаний ним:
«…Я вважаю, що не можна бути пасивним, завжди треба щось оновлювати, йти вперед, бо без нового історія залишилась би на місці. Як висновок з цього можна сказати одне: Ми – Українці, тут жили наші предки і будуть жити наші діти. Не повинні ми забувати хто такі і якого ми роду, бо доля може зіграти злий жарт…»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися