Волинська майстриня виготовляє портретні ляльки з вати та глини
Волинь

Волинська майстриня виготовляє портретні ляльки з вати та глини

10 червня 2020, 09:40
1
0
Сподобалось?
0

Ірина Ломакіна з Володимира-Волинського уже четвертий рік займається виготовленням іграшок із вати та глини.

Розповідає, що любов до них почалося ще з дитинства. Вона побачила на різдвяній ялинці в бабусі іграшку із вати, - передає Буг.

До слова, мода на подібні вироби прийшла у 1930-1950-х роках.

Майстриня зізналась, що в дитинстві хотіла навчатися в художній школі, але не склалося. Проте творчий потенціал не згас, і вона почала створювати іграшки та ляльки у декретній відпустці.

Захопилася портретною лялькою і відкрила для себе ціле мистецтво.

Деякі з ляльок Ірини потрапили навіть в Ізраїль. Є витвори майстрині у Львові, а одне замовлення надійшло із музею в Червонограді.

“Я самоучка. Відроджую мистецтво виготовлення ляльок. Зазвичай, беру обличчя з фото чи портрету. Це можуть бути як відомі постаті, так і літературні персонажі. Мене вразила історія Януша Корчака, надихнув Малкович, Астрід Ліндгрен, Ольга Токарчук, яка здобула Нобелівську премію у 2018-му. Також є лялька і Алана Мілна разом зі своїм найвідомішим казковим ведмежатком”, – сказала журналістам Ірина Ломакіна.

На кухні майстрині можна побачити ще одне захоплення: ціла колекція різноманітних пляшок різного призначення. Є й пляшки з-за кордону. Колекцію збирає вже давно, а друзі та знайомі її доповнюють.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Максим Геращенко
    Максим Геращенко

    Очень крутые работы! У меня супруга тоже мастерит подобные игрушки, только она их шьет. По началу совсем не получилось, но как только сменили швейное оборудование - https://sewing-navigator.com.ua/ Сразу результат на глаза, улучшилось качество и пошли продажи

    20 грудня 2020, 13:37
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися