На Волині лікарі за допомогою сучасного обладнання виявили в жінки рідкісну недугу
Волинь

На Волині лікарі за допомогою сучасного обладнання виявили в жінки рідкісну недугу

16 квітня 2021, 21:23
0
0
Сподобалось?
0

Днями у комунальному підприємстві «Володимир-Волинське ТМО» презентували новий прилад - відеобронхоскоп. 

Про це інформують на сторінці Володимир-Волинського ТМО у Фейсбуку.

Це дозволяє вчасно встановити діагноз та розпочати лікування пацієнтів із хронічними запальними і гнійними захворюваннями легень, слизових оболонок трахеї і бронхів.

У КП “Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання” звернулася 76-річна пацієнтка з задишкою та тривалим кашлем.

Після обстеження у терапевта, була направлена на рентгенографію органів грудної клітки, під час якої виявили патологічні тіні. Для встановлення діагнозу лікар хірург-ендоскопіст Валерій Лисичук виконав сучасний метод діагностики – відеобронхоскопію під седацією.

Внаслідок цього виявили патологічні утворення нижньодольових бронхів. Анестезіологічний супровід надавав Ємчик О.Б. Лікар Володимир-Волинської лікарні також провів забір біопсійного матеріалу з метою гістологічного дослідження. Попередній діагноз – “Саркоїдоз легенів”.

Варто додати, що саркоїдоз – хвороба неінфекційна, але від цього не менш складна. Сакроїдоз – це автоімунне захворювання, тобто усередині нашого організму заводяться «вороги» – наші ж імунні клітини. З’являючись, вони починають атакувати власний організм, розростатися у вигляді гранулем (невеликих вузлів) по усьому тілу. Вражати вони можуть, в принципі, будь-який орган, але найбільше «любить» саркоїдоз легені.

Ця недуга досить рідкісна – трохи більше 100 випадків на 100 тисяч чоловік, однак зараз саркоїдоз діагностують набагато частіше.Бажаємо одужання нашій пацієнтці і закликаємо людей не зволікати та вчасно звертатися до лікарів! Ми завжди готові прийти Вам на допомогу!

Відповідно до пакету Програми медичних гарантій Національної служби здоров’я України, бронхоскопія входить до пакету пріоритетних медичних послуг інструментальних досліджень для ранньої діагностики новоутворень.

Підстави надання послуги: направлення від сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, або лікуючого лікаря, вік пацієнта – від 50 років і старше.

Здійснити попередній запис можна також у реєстратурі поліклініки або за номером телефону 3-41-03.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися