Колишній військовий інженер з Луцька зводить будинки з соломи
Волинь

Колишній військовий інженер з Луцька зводить будинки з соломи

6 травня 2021, 15:59
1
0
Сподобалось?
0

Колишній військовий інженер Сергій Качкало пів року тому створив унікальний для Волині стартап. Він почав зводити будинки з деревини та соломи, яку в Україні вважають практично непотребом. 

Про це пише Конкурент.

"Коли я побачив, як на полях спалюють солому, мені стало якось не по собі. Для чого цей продукт, який можна використати у будівництві, знищують", - говорить чоловік.

Як розповідає лучанин, в екобудівництві він використовує тільки дерево та солому, більше нічого. Ніякої клейковини чи хімічних сполук, аби це все трималося, він не вживає. Є спеціальний прес, який запресовує самі тюки і робить такі каркаси.

Сергій Качкало зауважує, що такий екобудинок є більш безпечним, ніж звичайний. Штукатурка з природних глини та піску береже будинок від вогню в рази краще, ніж штучні матеріали.

Детальніше - у сюжеті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Константин
    Константин

    Сейчас актуально постройки из современных и качественных материалов, которые прослужат должным образом. Я сам строитель, и знаю о чём говорю, так как построил немало частных домов. И всегда я сотрудничал с лучшими компаниями строительных материалов, так как дорожу своей репутацией, и выбирал только от производителя - https://stroimasterrost.com.ua/

    18 червня 2021, 18:25
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися