«Вісник+К» смакував пирогом з «Нью-Йорк таймс»
Волинь

«Вісник+К» смакував пирогом з «Нью-Йорк таймс»

16 жовтня 2022, 15:31
0
1
Сподобалось?
1

4 жовтня на свій день народження шеф-редактор Євген Хотимчук пригощав колектив особливим сливовим пирогом. Він був неймовірно смачним. До того ж має цікаву історію. Його спеціально для колективу спекла дружина Людмила.

Історія цієї випічки розпочалася у 1983 році. На початку вересня тодішня редакторка кулінарного відділу «Нью-Йорк таймс» Меріан Беррос вперше опублікувала в газеті рецепт дуже простого сливового пирога. Нічого особливого від цього рецепту не очікували, і вже точно того, що він стане головним хітом видання. Але після публікації шанувальники завалювали редакцію листами, тож Меріан вирішила передрукувати його наступного року у цей же час. Історія повторювалася до 1989 року. Редактори газети вирішили покласти край цьому божевіллю: надрукували рецепт великими літерами і попросили читачів вирізати та зберегти його. Проте шанувальники були непохитні і продовжували вимагати публікації знову. Після багатьох років боротьби Меріан здалася, тож рецепт і далі щороку друкували. Ми також вирішили поділитися ним з нашими дорогими читачами.

Інгредієнти: склянка цукру, пів склянки (113 г) масла, склянка пшеничного борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібка солі, а також 24 половинки слив без кісточок, два яйця, цукор, лимонний сік і кориця для заправки.

Приготування: Розігрійте духовку до 170 градусів. Збийте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль, яйця і добре збийте знову. Викладіть тісто ложкою у форму. Розкладіть половинки слив шкіркою вниз на тісто. Злегка притрусіть цукром і побризкайте лимонним соком, але тут потрібно орієнтуватися на солодкість фруктів. Посипте приблизно однією чайною ложкою кориці. Випікайте приблизно годину. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Смачного!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися