Благодійний фонд волинянина передав ЗСУ партію вантажівок
Волинь

Благодійний фонд волинянина передав ЗСУ партію вантажівок

9 червня 2023, 12:42
0
2
Сподобалось?
2

Зусиллями волонтерів і спільної взаємодії Біржі Благодійності «ДоброДій», Благодійного фонду «Сучасна Україна», який заснував волинянин Володимир Гавриш, волонтерської групи «FRONT-ART», представників соціально відповідального українського бізнесу – ConcordBank, а також у співпраці та координації з Начальником Волинської військово-цивільної адміністрації Юрієм Погуляйком, військова частина А0598 ЗСУ отримала 6 одиниць вантажної техніки виробництва MAN SEА,  Volvo Group, Scania та DAMM.

Перші 4 вантажівки передали на центральній площі Національного музею історії України у Другій світовій війні в Києві. Ще дві – у дорозі до України.

Техніка придбана у Норвегії, Німеччини та Польщі. Загальна вартість всієї переданої військовим техніки становить понад 8,5 мільйона гривень, а головне її призначення – покращення логістики ЗСУ.

Начальник Центрального управління забезпечення військової техніки командування Сил логістики ЗСУ Андрій Бур’ян наголосив на цінності переданої волонтерами техніки та вручив особисті подяки благодійникам від головкома Збройних сил України генерала Валерія Залужного.

Президент Фонду «Сучасна Україна», нововолинець Володимир Гавриш зазначив, що за час роботи благодійного фонду, для потреб військових та допомоги цивільному населенню вдалось залучити допомоги на більше, як 22 мільйони гривень. Налагоджена тісна співпраця з міжнародними інституціями, однак коли ми закликаємо наших партнерів і весь світ не втомлюватись допомагати Україні, то першими ж маємо подавати в цьому приклад.

– Наш фонд доставив на передову з початку війни майже 50 різних транспортних засобів, серед яких швидкі, позашляховики, мікроавтобуси. Тепер це вантажівки. Їх не просто було транспортувати і ще складніше знайти. Але завдяки підтримці партнерів і відчайдушності наших волонтерів, сьогодні вони тут, в Україні. Бо кожен, хто долучився до їх придбання, розуміє, зараз – це колеса наступу, а завтра – омріяної всіма Перемоги, – зазначив Володимир Гавриш.

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко додав, що це не перша спільна взаємодія з благодійниками та фондом «Сучасна Україна». Але ця допомога певною мірою унікальна, оскільки працює для ключової в нинішніх умовах задачі – доставки сучасного озброєння на передову. Саме тому ми без вагань долучились до цієї ініціативи та допомогли з вирішенням низки бюрократичних питань.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися