У Білорусі розбирають російські польові табори
Волинь

У Білорусі розбирають російські польові табори

6 липня 2023, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

Завдяки супутниковим знімкам від Planet Labs вдалось зафіксувати згортання польових таборів з підготовки російських мобілізованих у Білорусі.

Про це пише Defence Express.

Відповідні знімки було оприлюднено білоруською «Радіо Свобода», на яких зафіксовано вже пусті майданчики у районі полігону «Обуз-Лесновский» під Барановичами, «Лепельский» у Вітебський області, а також «Репища» під Осиповичами, що недалеко від Бобруйська.

Польовий табір на полігоні «Обуз-Лесновский» під Барановичами

Всі нові знімки датовані 4 липня, водночас згортання наметів скоріш за все розпочалось 2–3 липня, тобто декілька днів тому, при цьому на полігоні «Лепельский» воно на дату зйомки ще тривало. Але треба зазначити, що згортання таборів почалось раніше, бо окрім самих наметів необхідно вивезти всю техніку та інше майно.

Табір на полігоні «Реипща» у Білорусі, фото 2 та 4 липня

Загалом на цих таборах підготовку могли одночасно проходити близько 5 тисяч особового складу, орієнтовно табір на полігоні «Обуз-Лесновский» вміщував 3 тисячі осіб, «Лепельский» – 1,5 тисячі, а найменший «Репища» – 600 осіб.

Але зазначимо, що це далеко не всі табори, які РФ використала для підготовки мобілізованих, бо загальна кількість рашистів, яка навчалась на території Білорусі сягала 10-11 тисяч.

Тобто скорочення таборів – це точно не те, що означало б збільшення кількості рашистів, які мали проходити тренування у Білорусі після мобілізації. Водночас остаточно говорити про те, що йде скорочення масштабів участі Мінська у цьому процесі доволі рано.

Зрештою, нібито спеціально для так званої «ПВК «Вагнер», поблизу селища Ціль, де знаходиться пункт постійної дислокації 465 ракетної бригади (поряд також знаходиться полігон під Осиповичами) нещодавно був розгорнутий поки пустий польовий табір. Й можливо він просто буде збільшений, бо заявлено, що «вагнерівці» будуть займатись тренуванням мобілізованих.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися