Заступник голови Волиньради Пустовіт переконаний, що має право отримати квартиру як військовослужбовець
Волинь

Заступник голови Волиньради Пустовіт переконаний, що має право отримати квартиру як військовослужбовець

19 липня 2023, 10:24
0
-5
Сподобалось?
-5

Заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт відповів, чому має отримати квартиру, яку йому збираються виділити у Луцьку як військовослужбовцю.

Про це дізнавалося інформагентство «Конкурент».

Григорію Пустовіту, його дружині та синові хочуть дати двокімнатну квартиру на вулиці Арцеулова. Загальна площа приміщення – 64,7 м2, а житлова – 31,4 м2.

До слова, зараз заступник очільника обласної ради зареєстрований в гуртожитку на вулиці Привокзальній. Крім того, у 2016 році Григорій Пустовіт купив квартиру у багатоповерхівці на вулиці Арцеулова у Луцьку за 1,3 мільйона гривень. Тоді він пояснював журналістам, що купив житло для дочки, а сам там «часом живе».

На своїй сторінці у «Фейсбуку» Пустовіт написав, що є підполковником у відставці і перебуває на житловій черзі з 1995 року.

«У 2004 році звільнився з лав Збройних Сил України із залишенням на черзі для отримання житла у Луцькому гарнізоні. На момент звільнення я був десь у другій сотні кандидатів для отримання житла. За цей час військові пенсіонери отримували житло або грошову компенсацію за нього, і черга поступово рухалась. У минулому році підійшла моя черга отримувати житло. Поки зібрав документи, поки їх розглянули як на гарнізонній житловій комісії, так і в Комісії з контролю за забезпеченням військовослужбовців Збройних сил України, яка розглядає документи всіх кандидатів, що перебувають в гарнізонних чергах на отримання житла в Україні, пройшов час. І ось мої документи потрапили в Луцьку міську раду для розгляду на виконкомі», – зазначив посадовець.

Також Пустовіт додав, що гроші на житло, мовляв, виділяються не з місцевих бюджетів. А ще додав, що цю квартиру не міг би отримати хтось з військовослужбовців, які нині служать.

«Чи могла б квартира, яка мені виділена потрапити до військовослужбовців ЗСУ? Для військовослужбовців, які проходять дійсну службу? ні. Чому? Міністерство оборони України за державні гроші купує житло як службове для військовослужбовців, які зараз служать, так і невелика частина придбаного житла виділяється як постійне житло для військових пенсіонерів, що перебувають на черзі. Ще раз звертаю вашу увагу, що це не гроші з місцевих бюджетів. У разі, якби я відмовився від цього житла, то його б отримав інший військовий пенсіонер, який перебуває в черзі за мною. Чи я перший отримую житло під час війни? Ні. Тільки у Луцьку до мене за цей період отримали житло згідно з чергою 37 військових пенсіонерів. Я – 38 отримувач. Знаю, що на підході для отримання житла ще двоє військових пенсіонерів», – пише Григорій Пустовіт.

Також посадовець додав, що розуміє обурення, але сподівається, що його 28-річне перебування на житловій гарнізонній черзі та надане розʼяснення знімуть багато питань.

Посадовець інформацію про надання квартири йому як військовослужбовцю назвав некоректною, проте на запитання головного редактора сайту «Конкурент» Андрія Лучика, у чому ж некоректність, Пустовіт пояснити так і не зміг.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися