Олена КАСЬКО
Волинь

Майстриня робить незвичайні квіти, які світяться

1 жовтня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Якщо у людини є фантазія та терпіння, з будь-чого можна створити особливу красу. Колись жителька Горохова Олена Касько біля Луцького замку побачила штучні високі квіти. Їх велич та краса настільки вразили, що вирішила сама зробити щось подібне. І тепер творить прекрасні квіти, які світяться! Їх замовляють в різні куточки України.

– Я – творча натура і люблю робити щось цікаве, – каже Лєна (так називають її друзі). – Правда, не завжди є на це час. Але ці квіти так мене зачарували, що я, бувало, на вихідні по дві години дивилася майстер-класи в інтернеті. Вчилася сама, корисні поради занотовувала. А коли взялася робити світильники, то перший раз добряче пальці обпекла гарячим клеєм, але від задуманого не відступила. Вийшла прекрасна троянда. Тільки виставила її в інтернет, одразу забрали.

Матеріал, із якого створює надзвичайні вироби майстриня, називається ізолон. Це спінений під високим тиском поліетилен. Він екологічно чистий, не боїться води, тож виріб легко можна помити під душем. Всередину ставляться лед-лампочки. Провести проводку дружині допомагає чоловік, а донечки – Аня та Уляна – вирізують шаблони листя, коли потрібно. Його вже малює на іншому матеріалі, який називається фоаміран. Коли є термінове замовлення, то над світильником-квіткою трудиться вся сім’я. Хоча зрозуміло, що основну роботу виконує мама. Майстриня зауважує, що найбільшу популярність мають троянди. Комусь подобаються орхідеї, жоржини. Було навіть замовлення зробити кульбабку. Іноді ідеї шукає в інтернеті, але частіше робить так, як підказує власна уява. Вже понад три роки Лєна створює незвичайні світильники. Замовляли їх на подарунки не лишень у Волинській області, а й відправляла на Закарпаття і Тернопільщину. Коли оселя велика, то люди хочуть високі квіти-світильники. Можуть бути і до двох метрів. А є й маленькі, ніби нічники, у формі гіацинтів, гортензії.

– Завжди запитую у людей, яку саме квітку хочуть, якого кольору. Популярні червоні, білі. А я ще придумала патріотичні, жовто-блакитні троянди. Виглядають дуже гарно. Також треба знати відстань до розетки, щоб і провід зробити відповідний. У мене замовляли двометрові квіти для прикрас актових залів у школах та садочках. Бо троянди та жоржини з ізолону не в’януть і довго милують око. Тому мені подобається творити таку красу, – посміхається молода жінка.

Руслана СУЛІК



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися