Закарпаття

Хуст став на коліна, вимолюючи мир

26 серпня 2015, 13:51
0
0
Сподобалось?
0

Вулицями Хуста пройшов велелюдний Хресний хід. У ньому взяло участь кількасот священиків. Усі йшли вулицями міста, просячи у Бога миру в країні.

Розпочався Хресний хід від Кирило-Мефодіївського кафедрального собору. За словами керівника прес-служби Хустської єпархії УПЦ, протоієрея Іоанна Шандри, Хресний хід є традиційним і бере свій початок з глибокої давнини. Однак у нинішній складний для нашого народу час є особливо потрібним та значимим.

"Цей хід проводиться кожного року під час Успенського посту на згадку хресних ходів, які проходили колись у Константинополі. Саме у цей період через спеку Константинополем поширювалися різні хвороби. Хресний хід проходив вулицями міста з молитвою про жителів, а люди мали можливість прикладатися до святині, до Чесного і Животворящого Хреста Господнього, і по вірі отримувати зцілення від хвороб. Сьогодні ж ми всі потребуємо миру, найперше - в наших душах, адже тільки тоді, коли знайдемо мир у своїх серцях, він настане по всій Україні. За це сьогодні спільно просимо Бога", - наголосив священнослужитель.

Очолив Хресний хід правлячий архієрей Хустської єпархії УПЦ Митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Він окропив місто святою водою та читав Святе Євангеліє на головних перехрестях міста. Учасники процесії вклякали на коліна.

Джерело: “Голос Карпат”


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися