Світ

У Росії журналістів судитимуть за «держзраду» через... антиросійські статті про події в Україні?

14 січня 2015, 22:48
0
0
Сподобалось?
0

 

У Держдумі готується законопроект про кримінальну відповідальність працівників ЗМІ за «свідоме перекручування інформації на шкоду державі». Про це пише «Високий Замок» з посиланням на «Известия».

Так депутат Державної думи Євген Федоров («Єдина Росія») готує проект закону про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів РФ, а також до законів з протидії тероризму і екстремізму. За словами автора нормативного акта, поправки стосуються встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності для керівників засобів масової інформації, «які допускають публікації з брехливою антиросійською інформацією, забезпечують інформаційну підтримку екстремістським і сепаратистським силам антиросійської спрямованості, у тому числі і при відображенні подій за межами Росії».

Приводом до розробки законопроекту стали публікації в російських ЗМІ, в яких автори, на думку парламентарія, допускали некоректні історичні аналогії і трактування подій в Росії і Україні.
«Я хочу внести поправки до Кримінального та Адміністративного кодексів РФ і в закони про протидію екстремізму і тероризму. Суть поправок в тому, що в число державних злочинів включається свідомий обман аудиторії працівниками ЗМІ, спрямований на підтримку тероризму, інтервенції, сепаратизму і геноциду, - сказав Федоров. - Підпадати під відповідальність будуть не рядові журналісти, а керівники та редактори, які допустили публікацію. Якщо МВС бачить, що якийсь ЗМІ наполегливо подає брехню, то у них з'являється право на розслідування і визначення причин брехні».
Нова кримінальна норма про визнання антиросійських публікацій державним злочином, на думку законодавця, повинна з'явитися в 10-му розділі КК РФ «Злочини проти державної влади», в якому, серед іншого, містяться статті про шпигунство, державну зраду, збройному заколоті і знаменита ст. 282 про порушення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності. Терміни за новою кримінальною статтею вироблятимуться під час обговорення документа в нижній палаті парламенту.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися