25-річна африканка народила одразу 9 дітей
Світ

25-річна африканка народила одразу 9 дітей

6 травня 2021, 19:18
0
0
Сподобалось?
0

25-річна мешканка африканського Малі успішно народила відразу дев'ятьох немовлят - на два більше, ніж очікували лікарі, які під час УЗД змогли помітити лише сімох дітей.

Халіма Сіссе народила 5 дівчаток і 4 хлопчиків. У міністерстві охорони здоров’я республіки повідомили, що усі немовлята почуваються добре, – передає Канал 24.

У веденні вагітності Сіссе брали участь 2 країни:

- в березні жінку вперше поклали у лікарню Бамако (столиця Малі). Там вагітна пробула 2 тижні.

- президент Ба Ндау наказав перевести пацієнтку у клініку в Марокко. Адже при такій вагітності необхідний особливий догляд. Вагітну перевели в марокканську клініку 30 березня, де вона й очікувала на пологи.

Вже там, ще через п'ять тижнів, їй зробили кесарів розтин. Лікарі дуже турбувалися про здоров’я Сіссе та про долю її майбутніх дітей. Такі випадки трапляються вкрай рідко, а медичні ускладнення при багатоплідних пологах часто закінчуються смертями деяких немовлят. 

Поки мати й діти почуваються добре,– заявила міністерка охорони здоров’я Малі Фанта Сібі.

Чоловік Халіми, Адьюданд Кадир Арбі перебуває у Малі зі старшою дочкою, але, за його словами, він спілкується з дружиною в лікарні і не хвилюється про майбутнє сім'ї, яка несподівано стала дуже-дуже багатодітною.

"Господь послав нам цих дітей, так що йому і вирішувати, що з ними буде далі, - сказав він в інтерв'ю Африканської службі BBC. - Я абсолютно не хвилююся, адже коли Всевишній робить щось, його шляхи несповідимі" .

"Мені зателефонували всі, буквально всі! - додає він. - Влада дзвонила, щоб сказати, як вони за нас раді, і я їм подякував. Навіть президент мені дзвонив".

Очікується, що мати з дев'ятьма новонародженими зможе повернутися додому вже за кілька тижнів.


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Читайте також

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися