Поляки назбирали на «Байрактар» для українців майже 7 мільйонів злотих
Світ

Поляки назбирали на «Байрактар» для українців майже 7 мільйонів злотих

9 липня 2022, 14:33
0
1
Сподобалось?
1

Від двох і до 20 тисяч злотих жертвують поляки на «Байрактар» для України. Збір коштів організував трохи більше тижня тому польський журналіст Славомір Сєраковський.

Про це повідомляє ТСН.
Славомір кількадесят разів на день перевіряє рахунок і радіє кожній сотні. Каже сто злотих – це середня сума, яку поляки жертвують на турецький бойовий дрон. На цю мить жертводавців понад 61 тисяча. На рахунку майже 7 мільйонів злотих, всього треба 22. «Насправді, це рекордна швидкість збору коштів у Польщі. Був такий стрибок, здається, в суботу, коли долучився найбільший польський телеканал, тоді під час ефіру і після нього за кілька годин ми зібрали півтора мільйона злотих», – розповідає Славомір.
Журналіст щодня дає щонайменше 5 інтерв’ю про збирання на «Байрактар». Окрім інтерв’ю, Славомір постійно телефонує знайомим акторам, художникам, політикам і просить публічно підтримати його ініціативу.

Однією з перших відгукнулася багаторазова номінантка на «Оскар» і лауреатка «Золотого глобуса» Аґнєжка Голланд. «Пам’ятаймо про Бучу, пам’ятаймо про Маріуполь, пам’ятаймо, що зараз відбувається на Донбасі і в цілій Україні, на яку летять російські ракети і бомби. Розумію, що ми вже багато допомагаємо гуманітарно, але потрібна зброя. Тому всіх закликаю пожертвувати гроші на «Байрактар». Він допоможе зберегти багато людських життів», – закликала вона.
Зі спонтанної ініціативи одного польського журналіста акція «Байрактар для України» вже стала народною. «До мене підходять люди на вулиці і кажуть, що дуже вболівають за збір коштів і хочуть, щоб все вдалося. Деякі поляки постійно заходять на сторінку і перевіряють скільки вже зібрано», – розповідає Славомір.
За збором коштів на дрон уважно стежать і в Україні. «Написало ваше Міністерство оборони в Твітері, що вони вдячні полякам за збір грошей і ця реакція міністерства справила на поляків велике враження. Фактично легімітизувала цю акцію. Сподіваюся, до неї долучаються польські відомі політики і наш уряд», – каже журналіст.

Дякують полякам і українські захисники з гарячих точок. Відео подяк шлють і українські журналісти, письменники, звичайні люди з усієї України. Та найбільше розчулюють і мотивують, каже Славомір, дитячі слова підтримки.

«Байрактар» – один з символів української боротьби. Хоча наразі зібрано лише третину від потрібного, журналіст певен, все вдасться і «Байрактар» від поляків українці точно отримають.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися