Міноборони намагалося закупити бронежилети через офшори і втратило частину грошей
Кримінал

Міноборони намагалося закупити бронежилети через офшори і втратило частину грошей

2 вересня 2022, 21:26
0
0
Сподобалось?
0

Нацполіція повідомила про підозру трьом учасникам шахрайської схеми, які заволоділи коштами Міноборони під час закупівлі військової амуніції на суму 580 тисяч доларів США.

За даними слідства, до її організації причетні двоє громадян України – засновники офшорних компаній на території Королівства Бахрейн та Китайської Народної Республіки. Один із них – чинний адвокат.

За дорученням оборонного відомства шахраї знайшли в Туреччині компанію-постачальника бронежилетів для ЗСУ та уклали договір між нею та Міноборони на суму 16 млн 656, 3 тис. євро.

Для заволодіння коштами фігуранти переконали керівництво турецької компанії укласти договір з підконтрольним товариством на закупівлю 1000 військових балістичних жилетів IV-го рівня захисту для їх термінової поставки на потреби ЗСУ. В результаті офшорна компанія отримала 580 000 доларів США. Насправді жодних поставок продукції військового призначення не було, а отримані шахрайським шляхом кошти зловмисники розподілили між собою.

Під час більш ніж 20 обшуків було вилучено 17 млн грн, $400 тис., 100 тис. євро, чорнові записи та іншу документацію.

Оскільки контракт на постачання бронежилетів, про який йдеться, був підписаний посадовою особою Міноборони, на підставі ухвали Печерського районного суду Києва 26 серпня 2022 року слідчим Національної поліції було проведено обшук за місцем перебування зазначеної посадової особи. Йдеться про тимчасово виконуючого обов'язки директора департамента державних закупівель Міноборони Богдана Хмельницького, який перебуває у статусі ТВО з початку повномасштабного вторгнення. Він досі не відсторонений від посади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися