Партію Порошенка очолив Луценко, а з «Батьківщини» пішли найпомітніші фігури
Політика

Партію Порошенка очолив Луценко, а з «Батьківщини» пішли найпомітніші фігури

27 серпня 2014, 18:24
1
0
Сподобалось?
0

Сьогодні відбувся з'їзд партії Петра Порошенка «Солідарність». З огляду на дострокові парламентські вибори, які заплановані на 26 жовтня, учасники з'їзду обрали і свого лідера. Очолив політичну силу Юрій Луценко. Його кандидатуру підтримали 122 делегати - тобто одноголосно. З такою ж одностайністю було прийняте рішення про перейменування партії, тепер вона носитиме назву «Блок Петра Порошенка».

Сьогодні ж відбувалося засідання політради «Батьківщини». Тут все було далеко не так одностайно. Присутнім попронувався наступний варіант: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк мав повести партію на вибори як лідер списку, натомість головою залишається Юлія Тимшенко. Таку ідею просувала сама Юлія Володимирівна. Але сподобалася вона не всім. Так достроково засідання політради залишив міністр МВС Арсеній Аваков.  Про мотиви свого кроку пізніше він написав у блозі на «Українській правді». Його не влаштували наміри Юлії Володимирівни стати в опозицію до Петра Порошенка. Аваков заявив, що залишає лави «Батьківщини». За його словами, з ним солідарні Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Андрій Пишний, Андрій Парубій та ряд інших помітниї фігур партії.

Українські політологи прогнозують, що найближчим часом усі вони поповнять президентську політ силу і таким чином підуть на вибори одним фронтом.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • бандерівка
    бандерівка

    Суки, щоб вони всі виздихали. Проклинаю кожного з них Щоб вони жили на зарплату 1200 грн

    28 серпня 2014, 21:03
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися